Μαντέψτε! Ποιος είχε αναλάβει τα Αντιπλημμυρικά Έργα στη Θεσσαλία;;

0
463

Πλημμύρισε η Λάρισα και πολλές περιοχές στη Θεσσαλία. Ποιος μιλούσε για τα έργα;

Οι πρωτόγνωρες πλημμύρες που «βούλιαξαν» τη Λάρισα είναι σε εξέλιξη. Και ήδη γίνεται συζήτηση για έργα που δεν έγιναν προκειμένου να μην έρθει το κακό.

Στα social media ήδη ανέτρεξαν σε ομιλίες στη Βουλή, του τέως Υπουργού Υποδομών Κώστα Καραμανλή, που υποχρεώθηκε σε παραίτηση μετά την τραγωδία των Τεμπών.

Τότε που μιλούσε για αντιπλημμυρικά έργα 40 εκατ. ευρώ στη Θεσσαλία.

Δείτε το βίντεο:

Υ.Γ. 720.000 στρέμματα κάτω από το νερό στον Θεσσαλικό κάμπο!

Το μέγεθος των πρωτοφανών πλημμυρών στον κάμπο της Θεσσαλίας από την κακοκαιρία Daniel αποτυπώνουν τα δορυφορικά δεδομένα από το ραντάρ του Ευρωπαϊκού Δορυφόρου Sentinel-1 που πέρασε πάνω από τη χώρα μας το απόγευμα της περασμένης Πέμπτης 7 Σεπτεμβρίου 2023.

Στην Ανατολική Θεσσαλία, η έκταση της Λίμνης Κάρλα είναι σχεδόν ίση με την έκταση που είχε πριν την αποξήρανσή της το 1962.

Σύμφωνα με το meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, που δημοσιεύει τη σχετική απεικόνιση, το μεγαλύτερο μέρος των Νομών Τρικάλων και Καρδίτσας έχει κατακλυστεί από τα νερά χειμάρρων και παραποτάμων του Πηνειού.

Στην Ανατολική Θεσσαλία, η έκταση της Λίμνης Κάρλα είναι σχεδόν ίση με την έκταση που είχε πριν την αποξήρανσή της το 1962.

Συνολικά υπολογίζονται περίπου 720.000 στρέμματα πλημμυρισμένων εκτάσεων. Ο χάρτης με τα δορυφορικά δεδομένα που επεξεργάστηκε το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών/meteo.gr δείχνει με γαλάζιο χρώμα τις περιοχές της Θεσσαλίας που έχουν πλημμυρίσει.

Υ.Γ.1. Σάλος από την αποκάλυψη του Κώστα Βαξεβάνη: Η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει κινήσει νομική διαδικασία κατά της Ελλάδας γιατί δεν προχώρησε αντιπλημμυρικά έργα.

Αν αυτό δεν είναι έγκλημα τότε τι είναι κύριε Πρωθυπουργέ; Από το Φεβρουάριο του 2022 η Ευρωπαϊκή Ένωση είχε κινήσει νομική διαδικασία κατά της Ελλάδας γιατί δεν προχώρησε αντιπλημμυρικά έργα που ήταν υποχρεωμένη να κάνει.

Ξέρατε ότι θα πνίγει κόσμος.

Να επίκαιρο-ποιήσει τους χάρτες επικινδυνότητας πλημμύρας και τους χάρτες κινδύνων πλημμύρας, «όπως απαιτείται από την οδηγία για την Αξιολόγηση και τη Διαχείριση των κινδύνων Πλημμύρας (2007/60/ΕΚ)»…κάλεσε την Ελλάδα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή με Προειδοποιητική Επιστολή που εκδόθηκε στις 9 Φεβρουαρίου 2022.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here