Μας έβριζε και τώρα τον πληρώνουμε!

0
573

Εντέλει αξίζουμε ότι παθαίνουμε…….

Θα ήταν άνεκδοτο, αν δεν ήταν τόσο σοβαρό. Ο Υπουργός Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης προσέλαβε για σύμβουλό του τον πρώην Πρόεδρο της Εσθονίας Τόμας Χέντρικ Ίλβες. Αυτόν που το 2015 είχε αποκαλέσει τους Έλληνες: Χρήσιμους ηλίθιους. 

Η δήλωση του Εσθονού, τότε, είχε προκαλέσει σφοδρές αντιδράσεις στην Ελλάδα και μάλιστα είχε γίνει και επίσημο διαβημα του Υπ. Εξωτερικών, Νίκου Κοτζιά προς τον πρέσβη της Εσθονίας στην Αθήνα.

Οι δηλώσεις του κ. Ίλβες μιλούσαν για την Ελλαδα, την Ουγγαρία, την Ιταλία και την Κύπρο γιατί πίεζαν την ευρώπη για χαλάρωση των οικονομικών κυρώσεων που τούς είχαν επιβληθεί με την αιτιολογία ότι διαταρράσσουν την ευρωπαϊκή ενότητα.

Δείτε τις φωτό από τη συνέντευξη του κ. Ίλβες και την ανάρτηση του κ. Πιερρακάκη που αναοκοινώνει τη συνεργασία τους.

Δείτε πώς «υποδέχεται» ως σύμβουλό του τον εσθονό πολιτικό, με δοξαστική ανάρτηση στο Facebook:

Ανακοινώσαμε σήμερα τον Tomas Hendrik Ilves, πρώην πρόεδρο της Εσθονίας, ως το πρώτο μέλος της επιτροπής Ελλήνων και ξένων εμπειρογνωμόνων, η οποία θα λειτουργεί συμβουλευτικά στο Υπουργείο.

Ο Πρόεδρος Toomas Hendrik Ilves είναι διεθνώς γνωστός για τη συμβολή του στον μετασχηματισμό της Εσθονίας στο πλέον πρότυπο ψηφιακό κράτος σε παγκόσμιο επίπεδο. Διετέλεσε πρόεδρος της Δημοκρατίας της Εσθονίας από το 2006 έως το 2016.

Ο κ. Ilves υπήρξε υπέρμαχος της ψηφιακής ανάπτυξης της χώρας ήδη από την πρώτη στιγμή της αποκατάστασης της ανεξαρτησίας της.

Σήμερα, το 99% των υπηρεσιών του Δημοσίου στην Εσθονία παρέχονται on-line. Πρόκειται για ένα από τα επιτεύγματα που κάνουν τη χώρα να χαρακτηρίζεται ως «η πιο προηγμένη ψηφιακή κοινωνία στον κόσμο».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here