ΜΕΓΑ ΣΚΑΝΔΑΛΟ-ΠΡΟΚΛΗΣΗ η ομιλία Ζελένσκι στην Κύπρο: Δεν είπε κουβέντα για την Τουρκική εισβολή!

0
281

Έκλεισε την σύνδεση όταν η Πρόεδρος της Κυπριακής Βουλής αναφέρθηκε στις Τουρκικές θηριωδίες το 1974!…

Ξέχασε» την τουρκική εισβολή και κατοχή και στην Κυπριακή Βουλή ο Ζελένκσι

Άλλη μία Ασέβεια προς τον Ελληνισμό επέδειξε ο Πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντιμίρ Ζελένσκι, κατά την ομιλία του στην Κυπριακή Βουλή. Ήταν η δεύτερη προσβολή έπειτα από την επιλογή του να παρουσιάσει ομιλίες ναζιστών της Αζόφ στην Βουλή των Ελλήνων.

Ο Ουκρανός όχι μόνο δεν είπε κουβέντα για την Τουρκική εισβολή και συνεχιζόμενη κατοχή στην Κύπρο, γεγονός που θεωρείται αδιανόητο για έναν ηγέτη που υποτίθεται ότι ζητά βοήθεια επειδή και η χώρα που δέχεται εισβολή, αλλά σύμφωνα με πληροφορίες, έκλεισε την σύνδεση μόλις η Πρόεδρος της Κυπριακής Βουλής ξεκίνησε την ομιλία της η οποία φυσικά αναφερόταν στην Κυπριακή τραγωδία.

Αποδεικνύεται ότι ο Ζελένσκι είναι ένας πιστός φίλος της βάρβαρης Τουρκίας και η Ελλάδα με την Κύπρο θα πρέπει να αναθεωρήσουν την στάση και τις θυσίες που κάνουν για να τον στηρίξουν, διαρρηγνύοντας πλήρως τις σχέσεις με την Ρωσία.

Δείτε το βίντεο με την ομιλία του Ζελένσκι στην Κύπρο:

Ο Ζελένσκι μάλιστα έδωσε και «εντολές» στην Κυπριακή κυβέρνηση για το πως θα προκαλέσει ζημιά στην Ρωσία!

Ο Ζελένσκι δεν έκανε καμιά αναφορά στην Τουρκική εισβολή της Κύπρου ενώ η Πρόεδρος της Βουλής λαμβάνοντας τον λόγο κατά την ολοκλήρωση της ομιλίας Ζελένσκι προέβη σε παραλληλισμό της κατάστασης της Κύπρου με αυτήν της Ουκρανίας, τονίζοντας ότι πρόκειται για χώρες οι οποίες μπορούν να ζήσουν χωρίς εγγυήσεις.

Ο Ουκρανός Πρόεδρος έκανε λόγο για Στάση Αρχής εκ μέρους της Κύπρου, που απαγόρευσε την είσοδο Ρωσικών πλοίων στα Κυπριακά λιμάνια ενώ παράλληλα είπε πως πρέπει να πάψουν να υπάρχουν προνόμια για τους Ρώσους. Ο Ουκρανός Πρόεδρος χρησιμοποίησε και τον όρο «χρυσά διαβατήρια».

Κύπρος: Η 36χρονη Αννίτα Δημητρίου νέα πρόεδρος της Βουλής | Έθνος

Μεταξύ άλλων η Πρόεδρος της Βουλής, Αννίτα Δημητρίου απευθυνόμενη στον Ουκρανό πρόεδρο ανέφερε ότι:

«Καταλαβαίνουμε πολύ καλά τι βιώνετε γιατί η ίδια εισβολή, με άλλους πρωταγωνιστές, συντελέστηκε το 1974 στην Κύπρο από την Τουρκία.

Η Κύπρος, όπως και η Ουκρανία, είναι θύματα εισβολής και κατοχής μιας ισχυρότερης Γείτονος χώρας. Για περισσότερο από 47 χρόνια βιώνουμε τις συνέπειες των παράφορων παραβιάσεων από την Τουρκία των αρχών του Διεθνούς Δικαίου και των βασικών ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Η Ουκρανία, λοιπόν, όπως και η Κύπρος, έχει το δικαίωμα να είναι ένα κανονικό, σύγχρονο Ευρωπαϊκό κράτος, χωρίς αναχρονιστικές εγγυήσεις, γεγονός εξάλλου που δεν συνάδει με τον πολιτισμό του 21ου αιώνα. Έχει το δικαίωμα να επιλέγει το μέλλον που επιθυμεί προς όφελος του λαού της».

Η ΠτΒ διαβεβαίωσε τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι ότι η Κύπρος παραμένει προσηλωμένη στις αρχές του Διεθνούς Δικαίου, στις ευρωπαϊκές αρχές και αξίες, και στον σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων «αποτελεί ζήτημα επιβίωσης για όλους μας».

Η Αννίτα Δημητρίου κατέληξε:

«Κύριε Πρόεδρε, η Κύπρος γνωρίζει τι σημαίνει πόλεμος και προσφυγιά, αφού ως χώρα εξακολουθούμε να έχουμε δεκάδες χιλιάδες πρόσφυγες και εκατοντάδες αγνοούμενους λόγω της τουρκικής θηριωδίας».

Στο γεγονός αυτό απέδωσε η ΠτΒ τη μεγάλη ανταπόκριση που επέδειξε ο Κυπριακός λαός, σε σχέση με τη στήριξη προς την Ουκρανία και την ανθρωπιστική βοήθεια που στάλθηκε στη χώρα.

Σάλος στην Κύπρο από την ομιλία Ζελένσκι: Καμιά αναφορά στην τουρκική εισβολή - Ενοχλημένος ο Αναστασιάδης

Αναστασιάδης για Ζελένσκι: Μας ενοχλεί που δεν υπήρξε αναφορά στην Τουρκική Εισβολή.

Μετά την ομιλία, εξερχόμενος της Ολομέλειας της Βουλής, και σε παρατήρηση δημοσιογράφου ότι ο Πρόεδρος της Ουκρανίας στην ομιλία του δεν καταδίκασε την εισβολή της Τουρκίας στην Κύπρο, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι:

«Δεν είναι αυτό το οποίο περιμέναμε σήμερα. Βεβαίως και αυτό θα έπρεπε να γίνει, θέλω να είμαι ευθύς και κατηγορηματικός, (όμως) αυτό που σήμερα αναμέναμε είναι να ακούσουμε αυτά που υποφέρει ο Ουκρανικός λαός τώρα, αλλά τα ίδια που είχαμε υποφέρει το 1974.

Μας ενοχλεί το γεγονός ότι δεν υπήρξε η οποιαδήποτε αναφορά. Οι αρχές δικαίου δεν διακρίνουν μεταξύ κρατών και να παραβιάζονται τα δικαιώματα των μεν αλλά να αγνοούνται τα δικαιώματα των άλλων.

Αυτό που εμείς πράξαμε είναι το προς την διεθνή νομιμότητα καθήκον μας. Αν υπάρχουν άλλοι με ελαστικότερες συνειδήσεις ή που μπορεί να ανεχθούν ανάλογες πράξεις αρκεί να μην επηρεάζονται οι ίδιοι, αυτό είναι παντελώς ξένο προς τις αρχές που διέπει μια Ευρωπαϊκή χώρα και ιδιαίτερα μια χώρα που βίωσε και βιώνει ακόμα μέχρι και σήμερα τα δεινά μιας εισβολής που στήθηκε ή αιτιολογήθηκε πάνω στα ίδια ακριβώς επιχειρήματα και πάνω στα ίδια, δυστυχώς, ανύπαρκτα γεγονότα».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here