Με Εντολή Γερμανίας παραδιδόμαστε άνευ πολέμου στους Τούρκους.

0
333

Κρεσέντο υποχωρητικότητας στην Τουρκική προκλητικότητα! Η συμπεριφορά της κυβέρνησης θυμίζει ηττημένο πολέμου που συνθηκολογεί.

Η Αθήνα επιμένει να κλείνει τα μάτια στις επιθετικές ενέργειες της Αγκυρας για να μην πάει κόντρα στα κελεύσματα Ε.Ε. και Γερμανίας.

Επιμένει στη λογική του «καλού παιδιού» η Κυβέρνηση, όσον αφορά τις Ελληνοτουρκικές διαφορές και, όπως δείχνουν τα γεγονότα, παρά τις συνεχείς προκλήσεις από την Αγκυρα και τους αξιωματούχους του Ερντογάν, η Ελλάδα δεν δείχνει διατεθειμένη να μην ικανοποιήσει την Ε.Ε. και τη Γερμανία, οπότε ανέχεται τα πάντα από την Τουρκία.

Σε ένα κρεσέντο υποχωρητικότητας η Αθήνα, με διαδοχικές δηλώσεις του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια και της κυβερνητικής εκπροσώπου Αριστοτελίας Πελώνη, δείχνει αποφασισμένη να κλείνει τα μάτια στις προκλητικές δηλώσεις και ενέργειες της Αγκυρας.

Η Κυβερνητική εκπρόσωπος, στην ερώτηση που δέχθηκε από τη δημοσιογράφο του τηλεοπτικού σταθμού ΟpenTv Σοφία Φασουλάκη, αν οι πρόσφατες δηλώσεις του Τούρκου Υπουργού Άμυνας Χουλουσί Ακάρ μπορούν να ανατρέψουν την επίσκεψη Δένδια στην Τουρκία, απάντησε για ακόμη μία φορά με τρόπο που φανερώνει ότι η κυβέρνηση δεν θέλει να πάει κόντρα στα κελεύσματα της Ε.Ε. και της Γερμανίας, ακόμη κι αν αυτό σημαίνει ότι η Ελλάδα μοιάζει να είναι σε μειονεκτική θέση:

«Εχω ξαναπεί ότι οι δίαυλοι επικοινωνίας και διαλόγου Ελλάδας και Τουρκίας δεν πρόκειται να κλείσουν ποτέ με ευθύνη της Ελληνικής πλευράς».

Ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, μετά το πέρας της συνάντησής του με τον υπουργό Εξωτερικών της Σερβίας Νίκολα Σελάκοβιτς, σε δηλώσεις του αναφέρθηκε και στην επικείμενη επίσκεψή του, στην Αγκυρα:

«Σας είπα ήδη κατ’ ιδίαν ότι έχω την πρόθεση να μεταβώ στην Αγκυρα τις αμέσως προσεχείς μέρες, την επόμενη εβδομάδα, βεβαίως όμως υπό προϋποθέσεις ότι θα υπάρχει το κατάλληλο κλίμα. Οτι η Τουρκία δεν θα προβεί σε τέτοιες προκλητικές ενέργειες που θα εμποδίσουν αυτή μου την επίσκεψη. Ευελπιστούμε, λοιπόν, ότι η Τουρκική πλευρά αυτή τη φορά θα απέχει από τέτοιες ενέργειες».

Την ώρα πάντως που ο κ. Δένδιας και η κυρία Πελώνη έκαναν τις δηλώσεις, θεωρώντας ότι η Τουρκία μέχρι εκείνη τη στιγμή δεν προκαλεί, ένα ζεύγος τουρκικών F-16, πέταξε (λίγο πριν από τις 14.00, χθες το απόγευμα) δύο φορές πάνω από Οινούσσες και Παναγιά.

Και δεν είναι οι μοναδικές υπερπτήσεις, καθώς το τελευταίο διάστημα έχουν πυκνώσει οι πτήσεις τουρκικών πολεμικών αεροσκαφών πάνω από νησιά του Αιγαίου.

Τελικά για τον κ. Δένδια, που ετοιμάζεται για το ταξίδι του στην Τουρκία στις 14 Απριλίου, αυτές οι ενέργειες είναι προκλητικές ή όχι; Υπάρχει θέμα με την εργαλειοποίηση του Μεταναστευτικού από την Τουρκία ή όχι;

Αν όχι ποιος ο λόγος της χθεσινής τοποθέτησης Δένδια στη Σερβία, ότι η Τουρκία πρέπει να συμμορφωθεί πλήρως με τη Συμφωνία της με την Ε.Ε. του 2016:

«Η Τουρκία έχει την υποχρέωση καταρχήν να ελέγχει τις μεταναστευτικές ροές από το έδαφός της και από εκεί και πέρα να δέχεται τις επιστροφές από την Ε.Ε. Νομίζω ότι η Τουρκία πρέπει να ενισχύσει τον έλεγχο των συνόρων της και να ανταποκριθεί πλήρως σε αυτή τη συμφωνία».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code