Με εντολή Σαμαρά έθαψαν τα λαμόγια της Λίστας Μπόγιαρνς!!

0
234

Έγγραφο του προξένου της Ελλάδας στο Ντύσσελντορφ αποκαλύπτει πως η λίστα Μπόργιανς προσφέρθηκε στην Ελλάδα από τον Οκτώβριο του 2012, αλλά ύστερα από «τηλεφωνικές οδηγίες» του διευθυντή του γραφείου του πρωθυπουργού Κώστα Μπούρα, η κυβέρνηση δεν θέλησε να την παραλάβει. Το έγγραφο απέστειλε στη Βουλή το υπουργείο Εξωτερικών.

Στο «εμπιστευτικό», όπως χαρακτηρίζεται, έγγραφο του Έλληνα προξένου στο Ντύσσελντορφ Νίκου Πλεξίδα αναφέρεται:

«Στην συνέχεια των τηλεφωνικών οδηγιών που έλαβα από τον κ. Κ. Μαυραγάνη, απέρριψα ευγενικά προς τον Υπουργό Οικονομικών της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας κ. Dr. Walter-Borjans την πρότασή του για ενδεχόμενη συνεργασία στο γνωστό θέμα.

Ο κ. Dr. Walter-Borjans επανήλθε σήμερα με επιστολή του, την οποία σας επισυνάπτω προς ενημέρωση και κατά την κρίση σας ενέργειες, σύμφωνα με την οποία η πρότασή του παραμένει ανοικτή ευελπιστώντας στη θετική ανταπόκριση της δικής μας κυβερνήσεως.

Προς επίρρωση, μάλιστα, επικαλείται την υποστήριξη του Ομοσπονδιακού Υπουργού ΔραW. Schauble σε αυτή του την πρωτοβουλία. Θα βρίσκομαι στη διάθεσή σας για κάθε νεώτερο δύναται προκύψει».

Το έγγραφο εστάλη στη Βουλή από το υπουργείο Εξωτερικών ως απάντηση σχετικής ερώτησης 20 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ: Χρήστος Καραγιαννίδης, Ελένη Αυλωνίτου, Στάθης Γιαννακίδης, Αννέτα Καββαδία, Εύη Καρακώστα, Αστέριος Καστόρης, Βασιλική Κατριβάνου, Τριαντάφυλλος Μηταφίδης, Γιάννης Μιχελογιαννάκης, Κώστας Μορφίδης, Θέμης Μουμουλίδης, Κώστας Μπάρκας, Χρήστος Μπγιάλας, Γιώργος Ντζιμάνης, Γιώργος Πάντζας, Κατερίνα Παπανάτσιου, Δημήτρης Ρίζος, Μπέττυ Σκούφα, Μαρία Τριανταφύλλου, Γιώργος Ψυχογιός.

Σύμφωνα με το υπουργείο Εξωτερικών, στις 8 Οκτωβρίου 2012 ο Β. Μπόργιανς απηύθυνε έγγραφη πρόσκληση να συναντηθεί με τον πρόξενο της Ελλάδας στις 22 Οκτωβρίου 2012 και να συζητήσουν περί «οικονομικής κρίσεως και CD με στοιχεία καταθετών-φοροφυγάδων».

Για την πρόταση ενημερώθηκαν η πρεσβεία του Βερολίνου, ο διευθυντής του γραφείου του πρωθυπουργού, ο διευθυντής του γραφείου του υπουργού Εξωτερικών και υπηρεσιακοί παράγοντες του υπουργείου Εξωτερικών.

{jcomments on}

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here