Με μία κίνηση ο Ερντογάν εξευτέλισε Μέρκελ, Ε.Ε. και Πομπέο: Πως θα του απαντήσει ο Μητσοτάκης;…του Μιχάλη Ιγνατίου.

0
292

Ο ισλαμιστής ηγέτης της Τουρκίας, απέδειξε πολλές φορές ότι έχει για…πρόγευμα την Καγκελάριο Μέρκελ, τους υπόλοιπους ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά και την ηγεσία του αμερικανικού Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Από τη στιγμή που δεν τον τιμωρούν για τις παρανομίες του, γιατί να μην συνεχίσει να τους βγάζει περιπαικτικά τη γλώσσα; Και όχι μόνο δεν τον τιμωρούν, αλλά τον επιβραβεύουν με δισεκατομμύρια και υποσχέσεις ότι μέχρι και βίζα θα δώσουν στους Τούρκους πολίτες να αλωνίζουν στις χώρες-μέλη της Ε.Ε.

Τους δίνει υποσχέσεις, τους κοροϊδεύει, τον πιστεύουν και αυτός κάθεται με θέα τον…Βόσπορο και χασκογελά. Έχει φτάσει πλέον στον Καύκασο και ποια είναι η αντίδραση των Ευρωπαίων και των Αμερικανών; Καλούν όλα τα μέρη να επιδείξουν αυτοσυγκράτηση.

Ξεκινά τους πολέμους ο πρόεδρος της Τουρκίας, αλλά οι Βρυξέλλες, το Βερολίνο και η Ουάσιγκτον είναι οι Πόντιοι Πιλάτοι της εποχής μας. Δεν βλέπουν, δεν ακούν…Του λένε και μπράβο!

Η απόφαση του Ταγίπ Ερντογάν για τα Βαρώσια, διότι δεν πρόκειται για απόφαση του κατοχικού καθεστώτος, είναι τορπίλη στις προσπάθειες που γίνονται από το Βερολίνο, τις Βρυξέλλες και την Ουάσιγκτον για να πέσουν οι τόνοι και να σημειωθεί αποκλιμάκωση στην ανατολική Μεσόγειο.

Η κατεχόμενη Αμμόχωστος δεν είχε εποικιστεί για 46 χρόνια από την Τουρκία, διότι ήταν, αν θέλετε, το «τυράκι», για να αποσπάσει στις συνομιλίες ότι ήθελε στις άλλες πτυχές του Κυπριακού, κυρίως στη συνταγματική.

Όλοι πίστευαν ότι κάποια στιγμή θα παραχωρούσε την Αμμόχωστο για να πάρει όλα τα υπόλοιπα που απαιτούσε.

Η νέα κίνηση της κατοχικής δύναμης είναι ακραία και προκλητική στον υπερθετικό βαθμό. Στέλνει παντού το μήνυμα ότι η Κύπρος είναι δική του. Και προκαλεί και τον πρωθυπουργό της Ελλάδας, ο οποίος μετά την τουρκική αυτή ενέργεια βρίσκεται ενώπιον του διλήμματος: Να λάβει μέρος ή όχι στον ελληνοτουρκικό διάλογο;

Και το βασικό ερώτημα είναι το εξής:

-Πως θα συμμετέχει στον όποιο διάλογο με τους Τούρκους όταν συντελείται αυτό το νέο έγκλημα της Άγκυρας – στην Αμμόχωστο αυτή τη φορά – και όταν το Μπαρμπαρός και τα τουρκικά πολεμικά παραμένουν στην κυπριακή ΑΟΖ;

-Διότι ο Ερντογάν θέλει να τον αναγκάσει να πάει σε συζητήσεις για τις θαλάσσιες ζώνες και όλες τις άλλες απαιτήσεις του, για να δείξει ότι ο κ. Μητσοτάκης εγκαταλείπει την Κύπρο.

Υπό τα παραπάνω νέα γεγονότα, που δείχνουν ότι οι προθέσεις της Τουρκίας είναι η παγίωση της κατοχής και η μόνιμη διχοτόμηση της Κύπρου, όλες οι προσπάθειες της κ. Μέρκελ, της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Στέιτ Ντιπάρτμεντ πέφτουν στο κενό. Καταρρέουν.

Η συνέχεια στην ΠΗΓΗ……..

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code