Με σωστούς χειρισμούς η Ελλάδα θα επιστρέψει σύντομα στις αγορές, είπε ο Thomas Wieser.

0
249

«Η Ελλάδα θα μπορούσε να επιστρέψει σύντομα στις αγορές», είπε ο επικεφαλής του Euro Working Group (EWG), Thomas Wieser, στο αυστριακό κρατικό ραδιόφωνο.

Εκτιμά δε ότι «το φθινόπωρο του 2017 ή την άνοιξη του 2018 οι επενδυτές θα δανείσουν χρήματα στην Ελλάδα».

Ο Αυστριακός πολιτικός πρόσθεσε ότι «υπό την προϋπόθεση του σωστού χειρισμού και μια καλής οικονομικής πολιτικής θα μπορέσει κάτι τέτοιο να καταστεί τουλάχιστον δυνατό». 

Σημείωσε πως αρχικά η Ελλάδα θα πληρώσει στην αγορά κεφαλαίων «σίγουρα ορισμένα ασφάλιστρα κινδύνου και θα πρέπει να αποδεχτεί συντομότερους χρόνους αποπληρωμής», αλλά τόνισε πως είναι «πολύ αισιόδοξος». 

Ο Thomas Wieser είπε επίσης ότι αναμένει την έναρξη των συζητήσεων γύρω από την ελάφρυνση του χρέους στα μέσα του 2018. «Υπάρχει η πολιτική βούληση να δούμε το πλαίσιο των ελαφρύνσεων στο τέλος του προγράμματος και εάν είναι αναγκαίο να προβούμε στις συμφωνηθείσες ελαφρύνσεις», είπε.

Μόρφωση του Thomas Wieser

Degree in Economics (University of Innsbruck), postgraduate studies at University of Colorado, Boulder (Fulbright scholarship) and Institute of Advanced Studies, Vienna.

Post graduate work mainly in the fields of econometrics, trade theory and Resource economics. Tough micro and macroeconomics at undergraduate level.

Υ.Γ. Η συμφωνία δεν επιτρέπει την έξοδο της Ελλάδας στις αγορές, υποστηρίζει ο Άδωνις Γεωργιάδης!

Μόρφωση του Άδωνι Γεωργιάδη

Σπούδασε στο Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας Φιλοσοφικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών.

Υ.Γ.1. Εάν συγκρίνουμε, για μακροοικονομικά θέματα, το επίπεδο μόρφωσης μεταξύ Thomas Wieser και Άδωνι Γεωργιάδη…..αντιλαμβάνεσθε ότι ο Αντιπρόεδρος της Ν.Δ. είναι ΑΣΧΕΤΟΣ και εκτός προδιαγραφών!!

Υ.Γ.2. Στόχος η έξοδος Ελλάδας σε αγορές: Ιδού οι λεπτομέρειες της συμφωνίας στο Eurogroup.

{jcomments on}

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here