Με τα λεφτά σχεδόν που δίνει ο Μητσοτάκης στους Παρόχους Ενέργειας οι Τούρκοι φτιάχνουν Πυρηνικό εργοστάσιο.

0
247

Σύμφωνα με ανάρτηση του Μιχάλη Χριστοδουλίδη:

Όσο εμείς κατασκευάζουμε τζάκια και ξύλο-σόμπες, σε λίγους μήνες η Τουρκία θα παράγει ρεύμα από τον νέο πυρηνικό της σταθμό 4.8ΜW κόστους 15 δις δολάρια!

Δηλαδή όσα χρήματα δώσαμε σε επιδοτήσεις και αιολικά, οι Τούρκοι τα δώσανε για να έχουν πολύ φθηνό ρεύμα!

Χοντρά φράγκα από Ρωσία σε Τουρκία-Αφορμή η κατασκευή του πυρηνικού εργοστασίου στο Akkuyu.

Ο Ρωσικός Κρατικός Γίγαντας πυρηνικής ενέργειας Rosatom Corp. μεταφέρει χρήματα σε μια θυγατρική που κατασκευάζει τον πρώτο πυρηνικό σταθμό της Τουρκίας, σε μια προσπάθεια να αμβλύνει τις ανησυχίες ότι οι πολεμικές κυρώσεις θα μπορούσαν να σταματήσουν το έργο, αποκάλυψε σήμερα το Bloomberg.

Την περασμένη εβδομάδα, η εταιρεία έστειλε περίπου 5 δισεκατομμύρια δολάρια στην Akkuyu Nuclear JSC με έδρα την Τουρκία, ανέφερε το πρακτορείο επικαλούμενο ανώτερους Τούρκους αξιωματούχους με άμεση γνώση του θέματος.

Δύο άλλες παρόμοιες μεταφορές δολαρίων έχουν προγραμματιστεί για αυτήν την εβδομάδα και την επόμενη, είπαν οι αξιωματούχοι στο Bloomberg.

Η Ρωσική Rosatom άρχισε να κατασκευάζει το έργο στο Akkuyu αξίας 20 δισεκατομμυρίων δολαρίων στις ακτές της Μεσογείου τον Απρίλιο του 2018.

Η Τουρκία ελπίζει ότι το εργοστάσιο, το οποίο έχει δεχθεί κριτική για περιβαλλοντικές ανησυχίες και την αυξανόμενη εξάρτηση της χώρας από τη Ρωσία, θα ολοκληρωθεί όταν γιορτάσει τα εκατό χρόνια της το 2023.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here