Με το πάτημα ενός κουμπιού δέσμευση κινητών και ακινήτων των φοροφυγάδων!

0
158

Ρύθμιση που θα επιτρέπει στην εφορία τη δέσμευση ακινήτων και καταθέσεων φοροφυγάδων με απλουστευμένες διαδικασίες προωθεί η κυβέρνηση.

Στο στόχαστρο της κυβέρνησης μπαίνουν οι μεγάλο-οφειλέτες. Η κυβέρνηση προωθεί ρύθμιση μέσω της οποίας θα επιτρέπεται στην εφορία η διασταύρωση στοιχείων των φοροφυγάδων με το πάτημα ενός κουμπιού.

Μ’ αυτόν τον τρόπο και με απλούστερες διαδικασίες αλλά και την απαραίτητη εισαγγελική παρέμβαση, θα γίνεται δέσμευση κινητών και ακινήτων όσων συστηματικά αποφεύγουν να αποδώσουν τους φόρους τους.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του «Mega», το νέο πλαίσιο, το οποίο τεχνικά ίσως τεθεί σε εφαρμογή ακόμα κι από αύριο, προβλέπει σε πρώτη φάση εισαγγελική παραγγελία ή εντολή ελέγχου – κάτι το οποίο θα επιτρέπει την παράκαμψη του τραπεζικού απορρήτου.

Σε ένα δεύτερο στάδιο, θα επιτρέπεται απ’ ευθείας πρόσβαση online σε δεδομένα φορολογικών δηλώσεων αλλά και τραπεζικούς λογαριασμούς σε πιστοποιημένους ελεγκτές, οι οποίοι θα ελέγχουν το υπόλοιπο καταθέσεων και τραπεζικής κίνησης των ελεγχόμενων.

Αφού γίνουν οι διασταυρώσεις, οι ελεγκτές θα στέλνουν ειδοποιητήριο έγγραφο στον οικονομικό εισαγγελέα, ο οποίος με τη σειρά του θα προχωρά σε διαταγή δέσμευσης κινητών και ακινήτων των ελεγχόμενων. 

{videobox}s8yglPvVz2c{/videobox}

Υ.Γ. Η αρχή του τέλους της φοροδιαφυγής!

{jcomments on}

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here