Με Μαχητικό Kρούσης Stealth Drone S-70 Okhotnik κτυπήθηκε το Κίεβο: Για πρώτη φορά στην ιστορία!

0
318

Είναι αόρατο στο ραντάρ και επιχειρεί σε συνδυασμό με το Su-57…

How Good Is Russia's New Sukhoi S-70 Okhotnik-B "Hunter" Stealth Drone? | The National Interest

Μια ιστορική στιγμή στην Παγκόσμια Ιστορία των ένοπλων συγκρούσεων καταγράφηκε την περασμένη νύχτα:

Το μεγαλύτερο Μη Επανδρωμένο Στρατηγικό stealth Βομβαρδιστικό S-70 Okhotnik, εκτέλεσε τις πρώτες του αποστολές, εκτελώντας διείσδυση και άφεση δύο πυραύλων αέρος-εδάφους cruise Kh-59MK2, οι οποίοι έπληξαν «στρατηγικούς στόχους» στο Κίεβο.

Επλήγη το Ηλεκτρικό Κέντρο που έδινε ενέργεια στις αντλίες του συστήματος υδροδότησης της Ουκρανικής πρωτεύουσας.

Τα  S-70 Okhotnik ή «Κυνηγός» θα τεθεί σε μαζική παραγωγή το επόμενο έτος, αλλά η επιχειρησιακή δοκιμή του ήταν προϋπόθεση για να συμβεί αυτό: Το πρωτότυπο παρουσιάστηκε το 2019 και έχει βάρος 20 τόνους με εμπέτασμα 15 μέτρων.

Χρησιμοποιεί τον γνωστό από τα Su-57 κινητήρα AL-41F και έχει εμβέλεια 2.500 μίλια με ταχύτητα 621 μ.α.ω.

Το ίχνος του στα ραντάρ είναι το 50% από το ίχνος του πλέον stealth επανδρωμένου αεροσκάφους κρούσης του πλανήτη, του Αμερικανικού B-2, δηλαδή πρακτικά είναι μη ανιχνεύσιμο.

Το Okhotnik θα αποτελεί για τα Su-57 τον  «loyal wingman» καθώς θα προηγείται των επιθετικών ενεργειών των επανδρωμένων μαχητικών και θα έχουν ικανότητα βολής τόσο όπλων αέρος-εδάφους όσο και αέρος-αέρος.

Μάλιστα επιδείχθηκε η ικανότητα ελέγχου και αμφίδρομης μεταφοράς δεδομένων μεταξύ ενός Su-57 και τεσσάρων S-70. Η βολή έγινε σε συνεργασία με ένα Su-57 και μάλλον έγινε από τον εναέριο χώρο της Λευκορωσίας.

Το Okhotnik έχει ομοιότητες με το Boeing MQ-28 Ghost Bat που παράγει η Αυστραλία αν κα η σχεδίαση προσομοιάζει με το Αμερικανικό Northrop Grumman X-47B drone, με μία σημαντική διαφορά:

Το S-70 Okhotnik έχει ήδη λάβει πιστοποιητικό προσωρινής επιχειρησιακής ικανότητας (IOC).

Η βαφή του αεροσκάφους μαζί με την ενσωμάτωση βαθιά στην άτρακτο του κινητήρα δίνουν επιπλέον ικανότητα απόκρυψης ενώ η ικανότητα μεταφοράς όπλων ανέρχεται στους 2,2 τόνους σε δύο εσωτερικές αποθήκες οπλισμού.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here