Μηνυτήρια Αναφορά από ΣΥΡΙΖΑ για τον ΙΦΕΤ: Καταγγέλλεται για κακοδιοίκηση και διασπάθιση δημοσίου χρήματος.

0
259

Μηνυτήρια αναφορά, προκειμένου να διερευνηθούν τυχόν αξιόποινες πράξεις στο Ινστιτούτο Φαρμακευτικής Έρευνας και Τεχνολογίας (ΙΦΕΤ), καταθέτουν σήμερα στις 11 το πρωί στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, οι αρμόδιοι τομεάρχες Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Ανδρέας Ξανθός και Δώρα Αυγέρη.

Αφορμή η σωρεία καταγγελιών και αποκαλύψεων για φαινόμενα κακοδιοίκησης, διασπάθισης δημοσίου χρήματος, παράνομων εξαγωγών φαρμάκων, απευθείας αναθέσεων χωρίς τήρηση των προβλεπόμενων νόμιμων διαγωνιστικών διαδικασιών, υπερτιμολογήσεις και άλλες μη σύννομες δραστηριότητες ΙΦΕΤ.

Τα ευρήματα της πλέον πρόσφατης Έκθεσης Εσωτερικού Ελέγχου (για την περίοδο Αύγουστος 2021-Ιανουάριος 2022) είναι άκρως ανησυχητικά και συγχρόνως αποκαλυπτικά μιας κατάστασης που όχι μόνο θέτει σε διακινδύνευση την εύρυθμη και σύννομη διοικητική και οικονομική λειτουργία ενός οργανισμού, αλλά κυρίως την υγεία και την ζωή χιλιάδων ασθενών, ιδίως σε μια περίοδο παρατεταμένης υγειονομικής κρίσης λόγω της πανδημίας.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ με συνεχείς κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις καταθέτει σε τακτά χρονικά διαστήματα ερωτήσεις προς τον αρμόδιο Υπουργό, λόγω των σοβαρών ενδείξεων τέλεσης αξιόποινων πράξεων στο ΙΦΕΤ, χωρίς ωστόσο να λαμβάνει καμία απάντηση. Παρεμβάσεις σχετικές έχουν γίνει και στην Ολομέλεια της Βουλής χωρίς και πάλι να δοθεί καμία απάντηση από τον αρμόδιο υπουργό.

Το Σωματείο Εργαζομένων του ΙΦΕΤ με τις συνεχείς ανακοινώσεις του κάνει λόγο για συνεχή απαξίωση και υποβάθμιση του οργανισμού μέσα στο διάστημα των τελευταίων εννέα μηνών και ζητά την άμεση παρέμβαση των αρμοδίων αρχών καθώς και την σε βάθος διερεύνηση των όσων λαμβάνουν χώρα στο ΙΦΕΤ ώστε να αποδοθούν άμεσα οι τυχόν ευθύνες.

Από τις καταγγελίες προκύπτουν σοβαρές ενδείξεις παραβίασης της κείμενης ποινικής νομοθεσίας καθώς και πρόκληση ζημίας σε βάρος του Ελληνικού δημοσίου και της Δημόσιας περιουσίας, ύψους δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here