Μητσοτάκης από ΔΕΘ: «12 θα είναι τα ελαφρώς μεταχειρισμένα Rafale και 6 τα νέα»

0
108

Τι είπε για τα  Rafale…

Σε σχέση με τα αεροσκάφη Rafale αυτά έρχονται να αντικαταστήσουν τα παλαιότερα Mirage 2000. Θα αποσυρθούν αυτά και θα αποκτηθούν νέα. Έξι από αυτά θα είναι καινούργια και 12 ελαφρώς μεταχειρισμένα από τη Γαλλική Πολεμική Αεροπορία.

Η πρόβλεψή μας και η ελπίδα μας και πιστεύω ότι αυτό είναι απολύτως εφικτό τα πρώτα αεροσκάφη να φτάσουν στα μέσα του 2021 και να έχει ολοκληρωθεί η αγορά το αργότερο μέχρι τις αρχές του 2022 με την πλήρη απόκτηση και επιχειρησιακή ετοιμότητα μιας καινούργια μοίρας Rafale σε συνδυασμό με τα προχωρημένα οπλικά συστήματα που μπορεί να φέρει.

Υ.Γ. Ένας ειδικός εξηγεί: Τα Rafale μπορούν να γίνουν η σάρισα των ελληνικών φτερών στο Αιγαίο.

Οι Γάλλοι κατασκευαστές το έχουν βαφτίσει Rafale και η ονομασία του στα ελληνικά μεταφράζεται σε «Ριπή Ανέμου», ένας χαρακτηρισμός που ταιριάζει πλήρως με την καταιγιστική δράση του στους αιθέρες και στο πεδίο των επιχειρήσεων.

Οι ειδικοί το πρώτο που αναλύουν όταν αναφέρονται σε ένα μαχητικό αεροσκάφος είναι η επονομαζόμενη «Γενιά (σ.σ Gen)» στην οποία ανήκει ως μαχητικό αεροπλάνα:

«Πρόκειται για ένα αεροσκάφος που ανήκει στη γενιά που ορίζουμε «4.5η Γενιά» για τα μαχητικά αεροσκάφη, το μαχητικό που αποτελεί τη ραχοκοκαλιά της Γαλλικής Πολεμικής Αεροπορίας μαζί με τα Mirage 2000 στις τελευταίες τους εκδόσεις»…απαντά  μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του «Πρακτορείο 104.9FM» ο κ. Φαίδων Καραϊωσηφίδης, αεροναυπηγός, διευθυντής του ειδικού σε ζητήματα αεροναυτικής τεχνολογίας περιοδικού «Πτήση».

Εξηγεί πως το συγκεκριμένο μαχητικό – που θα ενισχύσει άμεσα τα Ελληνικά φτερά όπως ανακοίνωσε το Σάββατο στο Thessaloniki Ηelexpo Forum ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης – είχε προταθεί και στο πρόσφατο παρελθόν από τη γαλλική αεροπορική βιομηχανία για τις ανάγκες της ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας.

Με την Ελληνική ΠΑ να διαθέτει σε πολύ μεγάλο ποσοστό, μαχητικά αεροσκάφη Αμερικανικής προέλευσης πριν αλλά και μετά τη μεταπολίτευση, ο κ. Καραϊωσηφίδης εξηγεί πως τα τελευταία 40 και πλέον χρόνια αποτελεί παράδοση η παρουσία έστω και περιορισμένου αριθμού μαχητικών Γαλλικής προέλευσης στον συνολικό στόλο της Ελληνικής ΠΑ, μια παράδοση που έχει και συγκεκριμένα επιχειρησιακά οφέλη.

Η συνέχεια στην ΠΗΓΗ……..

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code