Μητσοτάκης στον ΟΗΕ: Βήμα στη σωστή κατεύθυνση η έναρξη διερευνητικών…Καμία αναφορά στην Κύπρο!

0
524

Για τις προκλήσεις που όπως είπε «απαιτούν δράση σήμερα, όχι συζήτηση αύριο» αλλά και για το ότι παρά τη δύσκολη συγκυρία «είμαστε όλο και πιο ενωμένοι, συνδεδεμένοι με τη δύναμη της καινοτομίας, ενωμένοι με μια πρωτόγνωρη αποφασιστικότητα να συνεργαστούμε για τη βελτίωση της παγκόσμιας οικογένειας των εθνών μας», απηύθυνε μαγνητοσκοπημένα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ομιλία, στην 75η Σύνοδο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.

ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ…κ. Μητσοτάκη!…

Μελετώντας, πάντως, την ομιλία του Έλληνα πρωθυπουργού είδαμε ότι δεν υπάρχει καμία απολύτως αναφορά στην Κύπρο και στην κατοχή από την Τουρκία! Είναι η πρώτη φορά από την Τουρκική Εισβολή και συμβαίνει κάτι τέτοιο…

Αναλύοντας όλες τις μεγάλες προκλήσεις ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε ξεχωριστά την ανάγκη «να κάνουμε περισσότερα από κοινού, ώστε να αντιμετωπίσουμε τα γενεσιουργά αίτια της μετανάστευσης, δηλαδή τη φτώχεια, τη στέρηση, την οικονομική αβεβαιότητα, την εκμετάλλευση, τη βία και τον πόλεμο».

Εκφράζοντας τη λύπη του για το ότι οι περιστάσεις δεν επιτρέπουν τον διά ζώσης εορτασμό της 75ης επετείου από την ίδρυση των Ηνωμένων Εθνών, ο πρωθυπουργός τόνισε ξεκινώντας την ομιλία του:

Η συνέχεια στην ΠΗΓΗ……..

Υ.Γ. Κοτζιάς: Αρνητική εξέλιξη για τον Ελληνισμό η παράλειψη της Κύπρου από την ομιλία Μητσοτάκη στον ΟΗΕ.

«Για πρώτη φορά στην νεότερη ιστορία, Έλληνας πρωθυπουργός δεν επεσήμανε ενώπιον του ΟΗΕ το Κυπριακό και την απαίτηση για μια δίκαιη και σταθερή λύση του, με αποχώρηση των κατοχικών στρατευμάτων»…δηλώνει ο Νίκος Κοτζιάς.

Ο πρώην υπουργός Εξωτερικών της Ελληνικής Δημοκρατίας και πρόεδρος της κίνησης ΠΡΑΤΤΩ μιλώντας στον Αποστόλη Ζουπανιώτη προέβη σε δήλωση προς την «Greek News», με την οποία χαρακτηρίζει «αρνητική εξέλιξη για τα συμφέροντα του Ελληνισμού».

Ολόκληρη η δήλωση του Νίκου Κοτζιά έχει ως εξής:

Η συνέχεια στην ΠΗΓΗ………

Υ.Γ.1. ΣΥΡΙΖΑ : «Ο κ. Μητσοτάκης στον ΟΗΕ δεν είπε λέξη για την Κύπρο»

Κριτική στην ομιλία του Πρωθυπουργού στον ΟΗΕ ασκεί με δήλωσή του ο Γιώργος Κατρούγκαλος υποστηρίζοντας:

«Ο κ. Μητσοτάκης πέρσι στον ΟΗΕ υπήρξε ο πρώτος Έλληνας Πρωθυπουργός που δεν έθεσε σε Τούρκο ηγέτη το ζήτημα της επιθετικότητας στο Αιγαίο.

Φέτος έγινε ο πρώτος που δεν είπε λέξη για την Κύπρο, σε μια στιγμή που η υποστήριξη της δίκαιης επίλυσης του Κυπριακού είναι πιο αναγκαία από ποτέ».

Υ.Γ.2. Αιχμές ΚΙΝΑΛ κατά Κυβέρνησης: Παραμένει το Κυπριακό μείζον Εθνικό θέμα;

Αιχμές για τη στάση της Κυβέρνησης έναντι του Κυπριακού στο ευρύτερο πλαίσιο της διαχείρισης της έντασης που έχει ενσκήψει στην Ανατολική Μεσόγειο διατυπώνει το ΚΙΝΑΛ με ανακοίνωση του κοινοβουλευτικού του εκπροσώπου, Ανδρέα Λοβέρδου:

Σε αυτή αναφέρεται:

«Το Κίνημα Αλλαγής, σύμφωνα πάντα με την πάγια θέση την Ελλάδας, θεωρεί την Κύπρο και το Κυπριακό ως μείζον Εθνικό θέμα.

-Η Κυβέρνηση μετατοπίζεται από τη θέση αυτή;

-Στην έκδηλη  προσπάθεια της Τουρκίας να απομονώσει την Κύπρο και να ξεκινήσει τον διάλογο με την Ελλάδα σαν να μην υπάρχει Κυπριακό, η Κυβέρνηση πώς αντιδρά;

Κρίσιμα ερωτήματα που απαιτούν σαφείς απαντήσεις».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here