Μιχάλης Ιγνατίου: Οι επιλογές του Πρωθυπουργού, αν χτυπήσει ο Ερντογάν.

0
600

Σίγουρα, στην περίπτωση πολεμικού επεισοδίου οι ξένες δυνάμεις θα επιδιώξουν να επιβάλουν διάλογο μεταξύ της Ελλάδας και της Τουρκίας

Μελετώντας τα δημοσιεύματα των ξένων μέσων μαζικής ενημέρωσης, συνειδητοποιεί κανείς ότι ο πολεμικός πυρετός που δημιούργησε ο Ταγίπ Ερντογάν στην Ανατολική Μεσόγειο, προκαλεί δικαιολογημένη ανησυχία.

Μερικά μέσα εστιάζονται στην απόφαση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στην περίπτωση που ο σχιζοφρενής πρόεδρος της Τουρκίας προκαλέσει αυτό που συνηθίσαμε να χαρακτηρίζουμε «θερμό επεισόδιο» επειδή δεν θέλουμε να πούμε τα πράγματα με το όνομά τους.

Το «θερμό επεισόδιο» στην πραγματικότητα είναι μία πολεμική αναμέτρηση μεταξύ της Ελλάδας και της Τουρκίας, με ευθύνη βεβαίως της κατοχικής δύναμης. Και το βασικό ερώτημα που τίθεται είναι τι κάνει ένας οποιοσδήποτε ηγέτης – ας μην εστιαστούμε αποκλειστικά στον κ. Μητσοτάκη – στην περίπτωση κατά την οποία μία εχθρική δύναμη απειλήσει την εδαφική κυριαρχία, την ακεραιότητα και την ανεξαρτησία μίας χώρας.

Υποχωρεί και κάθεται στο διαπραγματευτικό τραπέζι, όπου προφανώς θα δώσει για να «έχει την ησυχία του»; Αν ακούσει τη διεφθαρμένη ελίτ θα υποχωρήσει.

Ή αμύνεται στην απρόκλητη επίθεση, η οποία θα μπορούσε να φέρει και μία καταστροφή, όχι μόνο οικονομική, αλλά και σε ανθρώπινες ζωές; Αν ακούσει τη φωνή της συνείδησής του θα δώσει τη μάχη για την Πατρίδα…

Σκληρά τα ερωτήματα και τα διλήμματα, αλλά ο καθένας μπορεί να δώσει την απάντηση. Διότι πρόκειται για ευθεία απειλή της κυριαρχίας και της ακεραιότητας της χώρας. Ο πρόεδρος της Τουρκίας είναι αυτός που είναι. Δεν χρειάζεται και μεγάλη ανάλυση για να καταλήξει κανείς σε συγκεκριμένα συμπεράσματα. Δεν κρύβεται και ομιλεί με τη γλώσσα που ο ίδιος γνωρίζει καλύτερα.

Απειλεί και εκβιάζει. Και με τα δεδομένα που έχουμε ενώπιον μας, είναι βέβαιο πως είναι έτοιμος να υλοποιήσει τις απειλές του. Απαιτεί το μισό Αιγαίο και δεν τον ενδιαφέρει ότι στα νησιά μας ζουν χιλιάδες Έλληνες πολίτες. Φτάνουν οι παράνομες διεκδικήσεις του μέχρι την Κρήτη, απ’ όπου κατάγεται ο Πρωθυπουργός της χώρας.

Η συνέχεια στην ΠΗΓΗ……

Υ.Γ. Δεν είναι έντιμος συμβιβασμός να δοθεί το μισό Αιγαίο στον Ερντογάν και να παραχωρηθεί το 40% της Κύπρου στους Αττίλες.

Εν μέσω της λαίλαπας του κορωναϊού, στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνης (ΑΟΖ) της Κυπριακής Δημοκρατίας συντελείται μία κανονική εισβολή, αλλά ουδείς συγκινείται.

Η Τουρκία, με απόφαση του Ταγίπ Ερντογάν, όπως φρόντισε να κάνει γνωστό ο διεφθαρμένος γαμπρός του, Μπεράτ Αλμπαϊράκ, συνεχίζει τις παράνομες έρευνες στα οικόπεδα που ανήκουν στην TOTAL και ENI.

Η συνέχεια στην ΠΗΓΗ…..

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here