ΜΟΛΙΣ…5.000 στη συγκέντρωση «Παραιτηθείτε»!!

0
392

Κάτι περισσότερο από 5.000 κόσμο κατάφερε να συγκεντρώσει στην πλατεία Συντάγματος το περίφημο κίνημα «Παραιτηθείτε», γνωστό και ως κίνημα της… κατσαρόλας, που φιλοδοξούσε να μαζέψει 20.000 πολίτες.

Το συγκεντρωμένο πλήθος – στην πλειοψηφία τους άτομα άνω των 50 ετών – παρέμεινε μπροστά στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη για περίπου δύο ώρες, φωνάζοντας αντικυβερνητικά συνθήματα και κρατώντας ανά χείρας σημαίες της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ενώ στη συνέχεια αποχώρησε.

Νωρίτερα, ένταση επικράτησε όταν ένας νεαρός επιχείρησε να κάψει μια από αυτές τις φιλοευρωπαϊκές σημαίες αλλά απωθήθηκε από τους υπόλοιπους. 

Λίγο αργότερα, τα αίματα άναψαν ξανά όταν ένας άνδρας ύψωσε πλακάτ κατά της εξόδου της Μ. Βρετανίας από την Ε.Ε αλλά αποδοκιμάστηκε από μερίδα ατόμων.

Όλοι τους, πάντως, παραδέχθηκαν πως το συλλαλητήριο ήταν μια συνέχεια του κινήματος «Μένουμε Ευρώπη» που στήριζε το «Ναι» στο δημοψήφισμα του περυσινού καλοκαιριού.

Πολλοί διαδηλωτές μίλησαν στην «Kontra News» επαναλαμβάνοντας επίμονα το αίτημά τους για παραίτηση της σημερινής κυβέρνησης, όταν όμως ερωτήθηκαν ποιο είναι κατά τη γνώμη τους εκείνο το κόμμα που επιθυμούν ή πιστεύουν ότι είναι ικανό να αναλάβει αυτή τη στιγμή την εξουσία οι απαντήσεις τους περιορίστηκαν στο «Δεν ξέρω» και στο «Να αποφασίσει ο λαός».

Μάλιστα, οι περισσότεροι από αυτούς δήλωσαν αχρωμάτιστοι, ανεξάρτητοι και χωρίς κομματική ταυτότητα.

Ωστόσο, οι διοργανωτές του κατά τα άλλα αυθόρμητου κινήματος προέρχονται στην πλειοψηφία τους από το χώρο της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ.

Όπως η πολιτευτής με τη ΝΔ στη Β΄ Πειραιά Ελένη Κριτσιδήμα, το μέλος της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ Θανάσης Χειμωνάς, και ο δικηγόρος Παναγιώτης Κωστούλας, επίσης μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στη διαδήλωση συμμετείχαν και αρκετά στελέχη της Νέας Δημοκρατίας όπως ο Άδωνις Γεωργιάδης, ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, η Ζέττα Μακρή, αλλά και ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος από το ΠΑΣΟΚ, o Γρηγόρης Ψαριανός από το Ποτάμι και ο Θάνος Τζήμερος.

Ειδικά, ο κ. Γεωργιάδης, πάντως, έγινε δεκτός με μια ιδιαίτερα θερμή υποδοχή από τους πολίτες που έσπευσαν να του σφίξουν το χέρι. Ο ίδιος, βέβαια, ξεκαθάρισε πως βρέθηκε εκεί σαν απλός διαδηλωτής και όχι με την ιδιότητα του αντιπροέδρου της ΝΔ.

{jcomments on}

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here