Μουσική Βραδιά στην Κηφισιά!…..του Παύλου Σιτέ.

0
302

Το Δ.Σ. των «Τροβαδούρων Κηφισιάς» διοργάνωσε μουσική βραδιά αφιερωμένη στο «Ρεμπέτικο Τραγούδι», τις άγνωστες πτυχές του στην εμφάνιση – εξέλιξη – διάδοση ως και όλων των ειδών που το αποτελούν με είσοδο ελεύθερη, στην αίθουσα Β. Γκατσόπουλος του Πολιτιστικού Κέντρου Δήμου Κηφισιάς με έργα των Μ. Βαμβακάρη, Απ. Καλδάρα, Γ. Μητσάκη, Απ. Χατζηχρήστου, Β. Τσιτσάνη, Γ. Παπαϊωάννου, Δ. Γκόγκου {Μπαγιαντέρας}.

Το πρόγραμμα προλόγισαν η πρόεδρος των «Τροβαδούρων» Ολυμπία Καλού που απηύθυνε θερμό χαιρετισμό στο ακροατήριο και ο υποναύαρχος και υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων Μάρκος Μαστρακάς.

Ο Δήμαρχος Γιώργος Θωμάκος με τον εκπρόσωπο Δημόσιων Σχέσεων του ομίλου Unesco Πειραιώς και Νήσων Παύλο Σιτέ, το μαέστρο Φίλιππο Χίο και την πιανίστα Ευγενία Παπαδήμα. 

Στην συνέχεια ο μαέστρος της Φιλαρμονικής Δήμου Κηφισιάς Φίλιππος Χίου, Καλλιτεχνικός Δ/ντης του Συλλόγου και Δ/ντης Ωδείου «ΟΡΦΕΑΣ» Αμαρουσίου, παρουσίασε το πρόγραμμα και αναφέρθηκε ιστορικά με κάθε λεπτομέρεια (διάλεκτο, συμπεριφορά ) στα τραγούδια τους στους ρεμπέτες της εποχής εκείνης.

Ακολούθησε η Ορχήστρα που την αποτελούσαν ο μαέστρος Φίλιππος Χίου – πιάνο-, η διακεκριμένη σοπράνο Ζωή Θεοδωροπούλου – τραγούδι – η οποία είναι και μαέστρος της Φιλαρμονικής Δήμου Πεντέλης – Μελισσίων καθώς και άριστη σαξοφωνίστα και κλαρινετίστα – που ερμήνευσε το ρεμπέτικο ρεπερτόριο μαζί με τον Αλέξανδρο Σούτσο στο ακορντεόν και τραγούδι και τον Γιώργο Παχή στο μπουζούκι που ερμήνευσε με δεξιοτεχνία όλα τα τραγούδια με τα ταξίμ.

Στα κρουστά ήταν ο γιος του μαέστρου Γεώργιος Χίου δίνοντας με επιτυχία το τέμπο στην ορχήστρα.

Η βραδιά ήταν εξαιρετική και ενθουσίασε το κοινό . Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο δραστήριος Δήμαρχος Κηφισιάς Γεώργιος Θωμάκος, ο αντιδήμαρχος Χρήστος Καλός, το μέλος του Πολιτιστικού Συλλόγου Κική Αυγουστάτου, ο ναύαρχος Γιάννης Μαρτίνος.

Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια στον δραστήριο δήμαρχο Γεώργιο Θωμάκο που σε εποχή λιτότητας οργανώνει πλούσιες πολιτιστικές εκδηλώσεις.

{jcomments on} 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here