«Μπαράζ» απολύσεων συμβασιούχων – Ποιοι δήμαρχοι αλλάζουν «ρότα»;

0
188

Την ώρα που οι αποφάσεις των Επιτρόπων ανά την Ελλάδα σε σχέση με τους συμβασιούχους είναι αντιφατικές, ζητήματα ανακύπτουν από τη στάση ορισμένων δημάρχων που δείχνουν αρνητική στάση και υπογράφουν απολύσεις……

Οι πρώτες αποκαλύψεις ήρθαν πριν λίγες μέρες στο Δήμο Νεάπολης-Συκεών ως έγραψε η aftodioikisi.gr, ο «πράσινος» δήμαρχος Σ. Δανιηλίδης άλλαξε ξαφνικά στάση αποφασίζοντας απολύσεις και όχι ανανέωση συμβάσεων των εργαζομένων.

Ο «πράσινος» Δήμαρχος Σ. Δανιηλίδης. 

Τη στάση αυτή όμως φαίνεται ότι υιοθετούν και άλλοι δήμαρχοι ανά την Ελλάδα.

Σύμφωνα με την απόφαση (δείτε…..ΕΔΩ) που αποκαλύπτει aftodioikisi.gr, στο δήμο Αμφίπολης στις 20/04/2017 υπογράφτηκαν οι απολύσεις 14 συμβασιούχων που στις 30.4.17 συμπληρώνουν 24μηνο, χωρίς καν να έχουν πληρωθεί εδώ και 4 μήνες.

Μάλιστα, η συγκεκριμένη απόφαση του «γαλάζιου» δημάρχου Κωνσταντίνου Μελίτου ελήφθη, αφού προηγουμένως, όπως καταγγέλλουν οι ίδιοι οι συμβασιούχοι, είχαν προηγηθεί διαβεβαιώσεις ότι τουλάχιστον τα χρήματά τους θα καταβληθούν άμεσα, πράγμα, που, βεβαίως, δεν έγινε.

Αντίστοιχη είναι και η περίπτωση του δήμου Κιλκίς, όπου ο, επίσης, «γαλάζιος» δήμαρχος Δημήτρης Σισμανίδης, σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr, είδε στο γραφείο του στις 20/04/2017 τους συμβασιούχους και ανακοίνωσε σε 13 από αυτούς (διμηνίτες) που συμπληρώνουν σήμερα 24μηνο ότι απολύονται, ενώ, όπως είπε ο κ. Σισμανίδης, ανάλογη θα είναι και η τύχη 15 ακόμη συναδέλφων τους με 8μηνες συμβάσεις που συμπληρώνουν 24μηνο τον Ιούνιο.

Οι μόνοι που θα την «γλιτώσουν» είναι ακόμη 25 συνάδελφοί τους οι οποίοι δεν συμπληρώνουν 24μηνο την 31η Δεκεμβρίου 2017, οπότε και λήγει η παράταση των συμβάσεων τους, σύμφωνα με τον νόμο Βερναρδάκη.

Να σημειωθεί ότι και οι 53 συμβασιούχοι του δήμου Κιλκίς παραμένουν απλήρωτοι επί ένα τετράμηνο, καθώς ο Επίτροπος αρνείται να υπογράψει το σχετικό ένταλμα.

{jcomments on}

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here