ΜΠΛΟΚΟ στο νέο πακέτο κυρώσεων κατά της Ρωσίας: Αντάρτικο από Ουγγαρία, Σλοβακία, Τσεχία και Βουλγαρία.

0
274

«Μπλόκο» στο 6ο πακέτο κυρώσεων κατά της Ρωσίας, που περιλαμβάνει εμπάργκο κατά του ρωσικού πετρελαίου θέτουν η Ουγγαρία, η Σλοβακία, η Τσεχική Δημοκρατία και η Βουλγαρία καθώς φοβούνται ότι οι οικονομίες τους θα υποστούν σοβαρές επιπτώσεις.

Χωρίς συμφωνία ολοκληρώθηκε η συνάντηση των απεσταλμένων των κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το και σύμφωνα με το Reuters, που επικαλείται αξιωματούχο με γνώση των συνομιλιών, οι «27» αναμένεται ότι θα συζητήσουν εκ νέου την Πέμπτη.

Μπλόκο» στο νέο πακέτο κυρώσεων κατά Ρωσίας: Αντάρτικο από Ουγγαρία, Σλοβακία, Τσεχία και Βουλγαρία – Pronews.gr

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή πρότεινε νωρίτερα την Τετάρτη σταδιακό εμπάργκο για το ρωσικό πετρέλαιο. Σύμφωνα με την πρόταση, για την Ουγγαρία και τη Σλοβακία θα δοθεί μεγαλύτερη περίοδος προσαρμογής, από τους έξι μήνες, στο εμπάργκο μέχρι το τέλος του 2023.

Οι απεσταλμένοι της ΕΕ είχαν μια πρώτη συζήτηση για την πρόταση την Τετάρτη. Ωστόσο δεν υπήρξε επίσημη υποστήριξη του σχεδίου όπως ανέφερε η πηγή, που αρνήθηκε να κατονομαστεί λόγω της ευαισθησίας του θέματος.

Η Ουγγαρία, η Σλοβακία, η Τσεχική Δημοκρατία και η Βουλγαρία «μπλοκάρισαν» το σχέδιο των νέων κυρώσεων καθώς δεν εξυπηρετεί τα οικονομικά τους συμφέροντα ωστόσο θα υπάρξει νέα συνάντηση των απεσταλμένων την Πέμπτη.

Η Ουγγαρία και η Σλοβακία έχουν εκφράσει δημοσίως την αντίθεσή τους για το εμπάργκο πετρελαίου, με τη Σλοβακία να δηλώνει την Τετάρτη ότι επιθυμεί μεγαλύτερη μεταβατική περίοδο για να απ’ εξαρτηθεί από το Ρωσικό πετρέλαιο, τουλάχιστον τριών ετών.

Όλα αυτά δείχνουν ότι οι αντί-ρωσικές κυρώσεις δεν λαμβάνουν υπόψη τα συμφέροντα των κρατών-μελών της ΕΕ και φυσικά ούτε των πολιτών τους.

Το μόνο που κάνουν είναι να εξυπηρετούν τα γεωπολιτικά (και όχι τόσο οικονομικά) συμφέροντα των ΗΠΑ.

Οι ΗΠΑ καλώς πράττουν για λογαριασμό τους, αλλά οι Ευρωπαίοι και ειδικότερα οι Βρυξέλλες για ποιο λόγο τις ακολουθούν όταν έχουν μόνο να χάσουν;

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here