Μπροστά στην κάλπη…..του KON MAR.

0
1126

Μέσα στον προεκλογικό ορυμαγδό και στην πληθώρα των πανταχόθεν προβαλλόμενων, διαφημιστικών-πολιτικών μηνυμάτων, καλούμαστε εμείς οι εκλογείς, ο κυρίαρχος λαός, να αποφασίσουμε για την πορεία της χώρας και να επιλέξουμε ποιοι θα μας διαφεντεύουν τα επόμενα χρόνια!

Ναι, αλλά πώς, με τι κριτήρια;

Μερικοί προτείνουν να μελετήσουμε και να συγκρίνουμε τα προγράμματα των κομμάτων.

Κάποιοι άλλοι να επιλέξουμε ηγέτες και υποψηφίους προσωπικότητες που θα είναι ικανοί να διαχειριστούν τις περίπλοκες κυβερνητικές υποθέσεις!

Δυστυχώς ούτε η μελέτη και η αντιπαραβολή προγραμμάτων και προεκλογικών εξαγγελιών ούτε η αξιολόγηση των υποψηφίων με βάση τα πραγματικά ή προβαλλόμενα ακαδημαϊκά και επαγγελματικά προσόντα τους αποτελούν εχέγγυα για την σωστή επιλογή εκ μέρους των εκλογέων.

Γιατί τα μεν προγράμματα των κομμάτων κατά κανόνα δεν είναι παρά Εκθέσεις Ιδεών, συνταγμένα από επαγγελματίες επικοινωνιολόγους – προπαγανδιστές, έτσι ώστε να παραπλανούν και προορισμένα να καταπατώνται ασύστολα και εκ προθέσεως και δεν έχουν την (νομική)) ισχύ «Συμβολαίου με τον Λαό», παρά μόνο ως ευφυολόγημα.

Όσον αφορά δε τα ακαδημαϊκά και επαγγελματικά προσόντα των υποψηφίων, να θυμίσω μόνο ότι δεν εξέλιπαν καθόλου από τους περισσότερους που ζημίωσαν την χώρα!

Αντιθέτως, ήταν «πιστοποιημένα» από τα γνωστά πανεπιστήμια του εξωτερικού που προετοιμάζουν τους μελλοντικούς «ηγέτες» των χωρών του τρίτου κόσμου, των προτεκτοράτων!

Ούτε η προηγούμενη διαδρομή διασφαλίζει μια ενάρετη πορεία στον πολιτικό στίβο όταν η Κίρκη σε χτυπήσει με το μαγικό ραβδί της εξουσίας και σε μεταμορφώσει σε χοίρο!

Προσωπικά, εκτιμώ και επιλέγω κόμμα, ηγέτη και υποψήφιο με κύριο κριτήριο την Συνέπεια έργου και λόγων του, την σταθερότητα σε αξίες που είναι εγγύτερες με τις δικές μου, του δίνω την ευκαιρία που ζητά και κρίνω ΑΝ δικαιούται να μου την ξαναζητήσει……

{jcomments on}

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here