Μόσχα Προειδοποιεί την Ελλάδα να μην δώσει τους S-300 στην Ουκρανία απαντώντας στον ΥΕΘΑ Ν. Παναγιωτόπουλο!

0
186

«Μην Τολμήσετε»…θα υπάρξουν συνέπειες!

Βαθαίνει το χάσμα με την Μόσχα μετά την τοποθέτηση του Έλληνα Yπουργού Εθνικής Άμυνας, Νίκου Παναγιωτόπουλου ότι θα παραδώσουμε στην Ουκρανία τους S-300 της Κρήτης αρκεί οι ΗΠΑ να εγκαταστήσουν στο νησί συστήματα Patriot.

H Εκπρόσωπος του Ρωσικού ΥΠΕΞ Μαρία Ζαχάροβα δήλωσε ότι:

«Tα σχέδια της Ελλάδας να μεταφέρει τους S-300 στην Ουκρανία είναι προκλητικά και όλος ο στρατιωτικός εξοπλισμός που θα σταλεί στο Κίεβο θα καταστραφεί από τις Ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις».

Υπενθυμίζετε ότι το σχετικό ρεπορτάζ  αναφορικά με την δήλωση του ΥΕΘΑ Ν. Παναγιωτόπουλου για την «Απομάκρυνση των S-300 από την Κρήτη αν εγκατασταθούν (όχι αγοραστούν) στην θέση τους Αμερικανικοί Patriot»…αναμετέδωσε αυτούσιο το Ρωσικό Κρατικό Πρακτορείο ειδήσεων TASS.

Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά η Μ. Ζαχάροβα: «Θεωρούμε τα προκλητικά σχέδια για την προμήθεια του καθεστώτος του Κιέβου με τους S-300 και άλλα Ρωσικά/Σοβιετικά Συστήματα Αεράμυνας που θα είναι εχθρικά προς τη Ρωσία».

S-300PMU1

Σύμφωνα με την ίδια «Μιλάμε για κατάφωρη παραβίαση των διατάξεων των Ρώσο-Ελληνικών διακυβερνητικών συμφωνιών για τη στρατιωτικό-τεχνική συνεργασία της 30ης Οκτωβρίου 1995 και για την προμήθεια στρατιωτικών προϊόντων της 3ης Δεκεμβρίου 2013, οι οποίες απαγορεύουν απερίφραστα στην Ελλάδα να επανεξάγει τον παραδοθέντα στρατιωτικό εξοπλισμό σε τρίτο μέρος χωρίς τη συγκατάθεση της Ρωσίας».

Τόνισε, ακόμα, ότι η παραβίαση των συμβατικών υποχρεώσεων θα έχει αναπόφευκτες συνέπειες…«για να μην αναφέρουμε τη σημαντική αποδυνάμωση της Eλληνικής Aμυντικής Iκανότητας στον τομέα της Aεράμυνας».

«Τέλος, κανείς δεν πρέπει να έχει αμφιβολίες ότι όλος ο στρατιωτικός εξοπλισμός που θα σταλεί στο Κίεβο, θα εντοπιστεί και θα καταστραφεί εγκαίρως από τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ρωσικής Ομοσπονδίας. Πριν να είναι πολύ αργά, μπορείτε να εγκαταλείψετε τα επικίνδυνα σχέδια. Για άλλη μια φορά προειδοποιούμε την ελληνική ηγεσία της ευθύνης».

Νωρίτερα, η Ζαχάροβα δήλωσε επίσης ότι η Μόσχα προειδοποιεί εκ των προτέρων τις Ηνωμένες Πολιτείες ότι εάν τα συστήματα αεράμυνας Patriot σταλούν στην Ουκρανία, αυτά, μαζί με το προσωπικό τους, θα γίνουν νόμιμοι στόχοι της Ρωσίας.

Υ.Γ. «Η Ελλάδα στόχος των Ρώσων αν δοθούν οι S-300 στους Ουκρανούς»…του Δημήτρη Λιάτσου.

«Για προκλητική ενέργεια που θα εκληφθεί ως εχθρική κίνηση» κάνει λόγο το Ρωσικό Υπουργείο Εξωτερικών αναφερόμενο στο σενάριο που θέλει την Ελλάδα να είναι έτοιμη να στείλει το πυραυλικό σύστημα αεράμυνας S-300 στην Ουκρανία, εάν οι ΗΠΑ αποφασίσουν να το αντικαταστήσουν με το σύστημα Patriot.

Ο Δημήτρης Λιάτσος από τη Μόσχα, μιλά στο «militaire.gr»  για αυτό το σοβαρό θέμα αλλά και για όσα συμβαίνουν στον πόλεμο Ρωσίας-Δύσης. Αναλύει το άρθρο Κίσινγκερ και την παρέμβαση του Πάπα που μίλησε για Γ΄ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Μεταδίδει τις τελευταίες εξελίξεις από το μέτωπο του πολέμου, όπως συστηματικά κάνει πλέον και από το διαδικτυακό του κανάλι, τον «Ιδεοχώρο».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here