Νέα Δημοσκόπηση Prorata: Τι δείχνει για πρόθεση ψήφου-7 στους 10 ζητούν παραιτήσεις υπουργών για την κακοκαιρία.

0
289

Ευθύνες σε Μητσοτάκη για την αντιμετώπιση της κακοκαιρίας…

Προβάδισμα 7 μονάδων έχει η Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με δημοσκόπηση της Prorata. Η πανελλαδικής κάλυψης πολιτική έρευνα, που δημοσιεύτηκε στην ΕφΣυν, έγινε σε δείγμα 1000 ατόμων και διεξήχθη κατά το διάστημα 28-31 Ιανουαρίου 2022, περιλαμβάνει δηλαδή και τα όσα έγιναν με τη διαχείριση της κακοκαιρίας Ελπίδα.

Τόσο στην πρόθεση ψήφου όσο και στην εκτίμηση ψήφου η διαφορά των δύο κομμάτων κινείται στα επίπεδα των 7 μονάδων. Εμφανώς κερδισμένο είναι το ΚιΝαλ-ΠΑΣΟΚ που κινείται στο 13% στην πρόθεση ψήφου ενώ στην εκτίμηση κερδίζει 2 ποσοστιαίες μονάδες από τον Δεκέμβριο.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης:

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την Prorata, δεν έχει μεταβληθεί σημαντικά η εικόνα του πολιτικού σκηνικού τους τελευταίους δύο μήνες.

Στο δείκτη μέτρησης της πρόθεσης ψήφου η Νέα Δημοκρατία λαμβάνει 32%, ο ΣΥΡΙΖΑ 25%, το ΚΚΕ 5%, η Ελληνική Λύση 3,5% και το ΜεΡΑ25  2%.

Μοναδική εξαίρεση η εκλογική επιρροή του Κινήματος Αλλαγής-ΠΑΣΟΚ, η οποία διευρύνεται σταθερά, φθάνοντας στην παρούσα έρευνα το 13%…

Οι πολίτες κατατάσσουν το κύμα ακρίβειας πάνω ακόμη και από την πανδημία, όπως φαίνεται από τις απαντήσεις τους όταν ερωτήθηκαν για τα σημαντικότερα ζητήματα που αντιμετωπίζει σήμερα η χώρα (έχοντας δυνατότητα 3 επιλογών):

42% Ακρίβεια

40% Πανδημία covid-19

28% Χαμηλοί μισθοί – Συνθήκες Εργασίας

22% Διαφθορά και Θέματα Διαφάνειας

18% Εθνικά Θέματα (π.χ. Ελληνοτουρκικά)

Δυσαρέσκεια για τους χειρισμούς της κακοκαιρίας.

Ειδικότερα οι ερωτηθέντες εκτιμούν ότι η Ελληνική κυβέρνηση ευθύνεται για τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν κατά την πρόσφατη κακοκαιρία «Ελπίδα» σε ποσοστό 83%, ενώ αναφορικά με την αποζημίωση των 2.000 ευρώ για κάθε εγκλωβισμένο αυτοκίνητο στην Αττική Οδό εκτιμούν ότι δόθηκαν κυρίως για να αποποιηθεί η κυβέρνηση την ευθύνη (32%) και για να μην προσφύγουν δικαστικά όσοι εγκλωβίστηκαν (30%).

Η συνέχεια στην ΠΗΓΗ………

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here