Νέα Ερυθραία…..ανεξέλεγκτη βιομηχανία διασκέδασης!

0
297

Αναδημοσιεύουμε το παρακάτω γράμμα ημερομηνίας 17/07/2015 της κ. Αικατερίνης Ανδρίτσου, αναγνώστριας της Καθημερινής.

Κύριε διευθυντά,

Είμαι κάτοικος της πολύπαθης περιοχής της Ν. Ερυθραίας που τα τελευταία πέντε χρόνια έχει μετατραπεί σ’ ένα απέραντο κέντρο διασκέδασης και φαγητού χωρίς κανένα όριο και κανένα κανόνα! Παντού δημιουργούνται καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος χωρίς κανείς να νοιάζεται για τον θόρυβο, την όχληση και τη μόλυνση της περιοχής.

Το πρόβλημα ξεκίνησε από την προηγούμενη δημοτική αρχή της Ν. Ερυθραίας (κ. Ταμβάκη), που αφού εξασφάλισε το σπίτι της και την περιοχή που μένει, παρέδωσε τις υπόλοιπες περιοχές της Ν. Ερυθραίας βορά στις διαθέσεις των επιχειρηματιών και των αυτοκινήτων.

Εν συνεχεία με τον υποτιθέμενο «Καλλικράτη», η προηγούμενη Δημοτική Αρχή της Κηφισιάς – Ν. Ερυθραίας – Εκάλης (κ. Χιωτάκης) έφτασε στο αποκορύφωμα δίνοντας, αφειδώς άδειες σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος με άδειες μουσικής, μετατρέποντας ένα καταπράσινο προάστιο σε κέντρο διασκέδασης όλης της Αθήνας.

Ειδικότερα από την Πέμπτη ως την Κυριακή πρέπει να συγκεντρώνονται και 5.000 άτομα με 3.000 αυτοκίνητα που παρκάρουν ανεξέλεγκτα όλη τη νύχτα με παράνομους παρκαδόρους, ενώ μετά την κατανάλωση ποτών οι μεθυσμένοι γυρίζουν και φωνάζουν μέχρι τις 6 το πρωί σε όλη την περιοχή.

Όσον αφορά τη νέα Δημοτική Αρχή, αν και εκλέχτηκαν, υποτίθεται, για να διορθώσουν την καταστροφή που έγινε, προς το παρόν κάνουν ψυχολογική διαχείριση των αγανακτισμένων κατοίκων, δηλώνοντας ότι δεν έχουν καμιά αρμοδιότητα, αφού τις άδειες τις δίνει είτε η περιφέρεια είτε τις παίρνουν αυτοδίκαια οι επιχειρήσεις.

Επιπλέον το τελευταίο χρονικό διάστημα εμφανίστηκαν και θηριώδη σουβλατζίδικα χωρητικότητας 400 ατόμων, που είναι νόμιμοι χωρίς να έχουν πάρει άδεια από κανέναν, δείχνοντας μια πρωτοφανή περιφρόνηση στους κατοίκους που είχαν την ατυχία να γειτνιάζουν.

Η κατάσταση είναι αφόρητη, όλη η περιοχή πλημμυρίζει από τσίκνα και φασαρία όλη τη νύχτα.

Εν κατακλείδι το όλο κύκλωμα διέπεται εσκεμμένα από μια πολυδαίδαλη νομοθεσία, διαμοιράζοντας τις ευθύνες μεταξύ των δήμων της περιφέρειας και της αστυνομίας για να μην έχει ευθύνη κανένας ούτε να μπορείς να βρεις κάποιον υπεύθυνο.

Όλοι σε παραπέμπουν σε κάποιον άλλο για να γίνουν δήθεν καταγγελίες. Επειδή όμως η ποιότητα της ζωής μας έχει υποβαθμιστεί πάρα πολύ, η αντίδρασή μας θα είναι απρόβλεπτη. Κανένας δεν δίνει σημασία, ούτε ο δήμος ούτε η αστυνομία.

Θα πρότεινα βέβαια στον νέο Δήμαρχο και στο Κοινοτικό Συμβούλιο της Ν. Ερυθραίας να μετονομάσουν την περιοχή σε «Τρούμπα της Ν. Ερυθραίας», ταιριάζει καλύτερα με την παρανομία της περιοχής.

{jcomments on}

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here