Νέα Δήθεν Κινδυνολογία: Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κραδαίνει το Σκιάχτρο του Μνημονίου.

0
228

Μητσοτάκης: Με «ζωντανό» κόµµα δίνουµε νέες λύσεις στα προβλήµατα | Έθνος

Ο Πρωθυπουργός σε συνέντευξη χαρακτήρισε «ανεδαφικές και επικίνδυνες» τις εξαγγελίες του Αλέξη Τσίπρα σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα Παραπολιτικά, τονίζοντας πως αν εφαρμοστεί έστω και ένα μέρος τους μπορούν να οδηγήσουν τη χώρα σε ένα 4ο μνημόνιο.

Νέα κινδυνολογία από τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Ευρισκόμενος σε αδυναμία να προτάξει κάτι ουσιαστικό στις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και του Αλέξη Τσίπρα, βγάζει από το ντουλάπι και κραδαίνει το σκιάχτρο του μνημονίου.

Παράλληλα προαναγγέλλει την αναδιάταξη των Υπουργείων και τη δημιουργία χωριστού Υπουργείου Δημογραφικής και Στεγαστικής πολιτικής, ενώ αναφέρεται και στην πρόθεση του για επανεξέταση του τρόπου εκλογής των Ευρωβουλευτών μετά τις Εθνικές εκλογές εφόσον κερδίσει η ΝΔ.

Σχολιάζοντας τον τρόπο επιλογής των Υποψηφίων στις εκλογές δηλώνει ότι θα επαναξιολογηθεί το ζήτημα εκλογής των Ευρωβουλευτών μετά τις Εθνικές εκλογές, η επιλογή των υποψηφίων μας στις εκλογές έχει γίνει με μεγάλη προσοχή, ώστε να μην έχουμε φαινόμενα που μας προσβάλλουν όλους.

Αναφορικά με τις εκλογές της 21ης Μαΐου δεν πιστεύω λέξη από αυτά που λέει ο κ. Τσίπρας, ότι δεν θα επιχειρήσει να φτιάξει «Κυβέρνηση των ηττημένων».

Ο κ. Μητσοτάκης στη συνέντευξή του κατηγόρησε την στάση του ΣΥΡΙΖΑ στο θέμα της τροπολογίας που βάζει μπλόκο στο κόμμα Κασιδιάρη αναφέροντας χαρακτηριστικά:

«Προκαλεί, ωστόσο, εντύπωση η αρνητική στάση του ΣΥΡΙΖΑ.  Φαίνεται πως ο κ. Τσίπρας, τυφλωμένος από το παραταξιακό μίσος του, πιστεύει ότι κλείνοντας το μάτι στους φασίστες και στο περιθώριο θα βλάψει τη Νέα Δημοκρατία, αλλά βλάπτει την ίδια τη Δημοκρατία. Γιατί και ο άλλοτε ο ΣΥΡΙΖΑ έπαιξε με τη φωτιά».

Αναφορικά με τις προσεχείς εκλογές ο κ. Μητσοτάκης συνέχισε τη μεγαλοπρεπή κωλοτούμπα του και δήλωσε ότι «η κάλπη της 21ης Μαΐου θα καθορίσει τα πάντα. Θα είναι αυτή η οποία θα ορίσει ποιος θα κυβερνήσει και όσο πιο ισχυρό είναι το μήνυμά της τόσο πιο κοντά θα μας φέρει στη σιγουριά και στη πρόοδο. Σε εποχές αβεβαιότητας η χώρα χρειάζεται κάποιον που θα κρατάει σταθερά το τιμόνι.

Ούτε «ραντεβού στα τυφλά» ούτε μια κυβέρνηση από «γάμο συμφέροντος». Και δεν πιστεύω λέξη από αυτά που λέει ο κ. Τσίπρας ότι δε θα επιχειρήσει να φτιάξει κυβέρνηση των ηττημένων».

Μιλώντας για τα Ελληνοτουρκικά δηλώνει ότι στο Δικαστήριο της Χάγης με την Τουρκία θα πάμε μόνο για την οριοθέτηση των θαλάσσιων ζωνών στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο.

Αναφερόμενος στις Θαλάσσιες Ζώνες προχωρά σε μία ενέργεια που παραβιάζει την Εθνική Εξωτερική Πολιτική, σύμφωνα με την οποία υπάρχει μόνο μία διαφορά με την Τουρκία και είναι η Υφαλοκρηπίδα των νησιών.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here