Νέα «Λίστα Πέτσα» και δώρα στα Κανάλια ετοιμάζει η Κυβέρνηση Μητσοτάκη.

0
317

Μπορεί να ακούγεται…ανέκδοτο αλλά για τη νεοφιλελεύθερη και σκανδαλώδη Κυβέρνηση Μητσοτάκη φαντάζει ως «λογική» συνέχεια των λαθών, της απραξίας και της τραγικής της πολιτικής να ανοίξει και πάλι τον κρατικό προϋπολογισμό για να «επιδοτήσει» τα φιλικά της ΜΜΕ.

Μετά το σκάνδαλο για τη λίστα Πέτσα και τα 20 εκατομμύρια που δόθηκαν κυρίως στα Φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ, με τη σκανδαλώδη εξαίρεση του Documento, documentonews.gr και koutipandoras.gr, φαίνεται πως η κυβέρνηση επεξεργάζεται νέους τρόπους «χρηματοδότησης» των ΜΜΕ αρχής γενομένης από τα κανάλια.

Προφανώς τα χρήματα των 20.000.000€ δεν αρκούν για να καλύψουν τα «έργα και της ημέρες» της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη και ενδεχομένως ασκούνται πιέσεις για περισσότερα χρήματα, τη στιγμή μάλιστα που οι εργαζόμενοι βλέπουν μειώσεις και απολύσεις, οι συνταξιούχοι φοβούνται «κούρεμα», ο επιχειρηματικός κόσμος λουκέτα και ο τουρισμός αδιέξοδα.

Επειδή η συνταγή της χρηματοδότησης μέσω της Λίστας Πέτσα έχει πλέον καεί στη συνείδηση κάθε δημοκράτη πολίτη, νέες «συνταγές» φαίνεται να ψάχνει η κυβέρνηση για να κλείσει τα στόματα όσων θα ήθελαν να αποκαλύψουν τη νεοφιλελεύθερη και αντικοινωνική πολιτική της.

Έτσι στην ιστοσελίδα media.gr, που ανήκει στον όμιλο των Παραπολιτικών και φυσικά χρηματοδοτήθηκε κι αυτή από τη λίστα Πέτσα, διαβάζουμε ότι «Έρχεται στήριξη των καναλιών»!

Όπως αναφέρει «Πρωτοβουλίες στήριξης των τηλεοπτικών σταθμών αναλαμβάνει η κυβέρνηση εν μέσω της δύσκολης συγκυρίας για τον κλάδο» ξεκινώντας από την επιδότηση των…διαφημίσεων.

Υπενθυμίζεται πως και στη Λίστα Πέτσα αφορμή ήταν τα κοινωνικά μηνύματα «Μένουμε σπίτι» και «Μένουμε ασφαλείς» που με βάση το νόμο θα έπρεπε να μεταδοθούν χωρίς χρέωση.

Αλλά όπως φαίνεται η Κυβέρνηση θέλει να…επιδοτήσει και τις Ελληνικές σειρές ενώ προβλέπεται πως για το 2020 οι σταθμοί δεν θα πληρώσουν το ετήσιο ενοίκιο της άδειας αξίας 3,5 εκατ. ευρώ ή συνολικά 21 εκατομμύρια ευρώ για τους έξι σταθμούς πανελλαδικής εμβέλειας!…

Μην ξαφνιαστείτε λοιπόν αν δείτε τους μισθούς και τις συντάξεις να μειώνονται, την ανεργία να καλπάζει, την Αθήνα να συζητά με την Τουρκία για συνεκμετάλλευση στο Αιγαίο, αλλά η είδηση να είναι οι επιτυχίες της Κυβέρνησης και η κομψότητα της πρώτης κυρίας…

Η συνέχεια στο media.gr  στις 11/08/20 με τίτλο «Έρχεται στήριξη των καναλιών».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code