Νέα μέθοδος για την αντιμετώπιση της πρεσβυωπίας!

0
308

Νέα μέθοδος για την αντιμετώπιση της πρεσβυωπίας και την βελτίωση της κοντινής όρασης μετά την εγχείρηση του καταρράκτη

Το Ινστιτούτο Οπτικής και Όρασης-ΒΕΜΜΟ του Πανεπιστημίου Κρήτης, βρίσκεται εδώ και χρόνια στην επιστημονική πρωτοπορία της Διαθλαστικής χειρουργικής και της Οφθαλμολογίας σε παγκόσμιο επίπεδο.

Οι αυξημένες απαιτήσεις των ασθενών και η επιθυμία ανεξαρτητοποίησης από διορθωτικά γυαλιά, έστρεψαν την επιστήμη της οφθαλμολογίας στην ανεύρεση μιας καλύτερης λύσης στην διόρθωση της πρεσβυωπίας και την βελτίωση της κοντινής όρασης μετά την εγχείρηση του καταρράκτη.

Ο Καθηγητής Ιωάννης Παλλήκαρης και η ερευνητική του ομάδα στο Ινστιτούτο Οπτικής και Όρασης-ΒΕΜΜΟ, υλοποιεί κατ’ αποκλειστικότητα σε όλη την Ελλάδα, μια νέα επεμβατική μέθοδο με την χρήση ειδικού laser, με την ένθεση ειδικού φακού για την αντιμετώπιση της πρεσβυωπίας. 

Οι επιστημονικές έρευνες απέδειξαν ότι πρόκειται για μια ασφαλή και εξίσου αποτελεσματική τεχνική και για την διόρθωση της κοντινής όρασης μετά την εγχείρηση του καταρράκτη. 

Το ένθεμα Presbia Microlens™ είναι ένας διάφανος, υδρόφιλος δίσκος με διάμετρο 3 χιλιοστά και περίπου 15 μικροχιλιοστά πάχος. Το ένθεμα διαθέτει διπλοεστιακό οπτικό σύστημα το οποίο λειτουργεί ως τροποποιημένη μονοόραση. 

Ο βαθμός του φακού επιλέγεται, ανάλογα με τις εξατομικευμένες ανάγκες του ασθενούς, (όπως ακριβώς γίνεται με τα κοντινά γυαλιά οράσεως).

Το τούνελ στο οποίο τοποθετείται το ένθεμα, δημιουργείται μέσα στον κερατοειδή με την χρήση Femtosecond laser. 

Η επέμβαση είναι ασφαλής, ανώδυνη, αποτελεσματική και διαρκεί μόλις λίγα λεπτά. Σε περίπτωση που τροποποιηθούν οι ανάγκες του ασθενούς ή ο βαθμός της πρεσβυωπίας, υπάρχει η δυνατότητα εύκολης ανταλλαγής του φακού. 

Το ένθεμα αυτό, συνιστάται για άτομα τα οποία πρόκειται να χειρουργηθούν για τον καταρράκτη, αλλά επιθυμούν να μην χρησιμοποιούν πλέον γυαλιά κοντινής όρασης, όπως επίσης και για άτομα ηλικίας μεγαλύτερης των 40 ετών για την αντιμετώπιση της πρεσβυωπίας.

Περισσότερες πληροφορίες στο τηλέφωνο: 2810-371800.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here