Νέες μειώσεις στις συντάξεις μετά τις κάλπες!

0
215

Επειδή κάποιοι εν όψει εκλογών προσπαθούν να μας πείσουν ότι έρχονται καλύτερες μέρες, οφείλουμε να σας αφυπνίσουμε εγκαίρως.

Διότι μετά την απομάκρυνση εκ της….κάλπης, ουδείς θα έχει άλλοθι για τις επιλογές του.

Σύμφωνα λοιπόν με τις αποφάσεις του Στουρνάρα και λοιπόν Μνημονιακών δυνάμεων νέες περικοπές στο εισόδημά τους θα αντιμετωπίσουν σύντομα χιλιάδες συνταξιούχοι ως αποτέλεσμα της συμφωνίας της κυβέρνησης με την Τρόικα που προβλέπει ενοποιήσεις Ταμείων και μειώσεις για να αντιμετωπιστεί το κόστος της μείωσης εισφορών και της κατάργησης φόρων υπέρ τρίτων.

Το αναθεωρημένο Μνημόνιο προβλέπει πως οι επικουρικές θα μειωθούν τον Ιούλιο 2014 με την καθιέρωση ατομικών μερίδων ασφάλισης και της ρήτρας «μηδενικού ελλείμματος» στα Ταμεία.

Στη συνέχεια, θα ακολουθήσουν περικοπές στις παροχές μετοχικών ταμείων και φορέων πρόνοιας, ενώ από το φθινόπωρο θα πραγματοποιηθούν αναλογιστικές μελέτες και θα θεσμοθετηθούν όσα μέτρα κριθούν αναγκαία ώστε να ισχύσουν το 2015.

Οι αλλαγές αναμένεται να ολοκληρωθούν το φθινόπωρο και προβλέπουν την ένταξη όλων των ασφαλισμένων στο ΙΚΑ, στον ΟΑΕΕ και στον ΟΓΑ.

Στο ΙΚΑ θα ενταχθούν όλοι όσοι απασχολούνται με σχέση μισθωτής εργασίας σε δημόσιο, ευρύτερο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, στον ΟΑΕΕ οι ελεύθεροι επαγγελματίες και στον ΟΓΑ οι αγρότες.

Την αυτονομία του θα διατηρήσει μόνο το ΝΑΤ.

{jcomments on}

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here