Νέο «Χαστούκι» σε Αγγελή για Novartis: Στο αρχείο η μηνυτήρια αναφορά κατά Σοφουλάκη.

0
258

Στο αρχείο τέθηκε με διάταξη της εισαγγελέως Πρωτοδικών Χάιδως Ζουγρή η μηνυτήρια αναφορά του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ιωάννη Αγγελή κατά του συναδέλφου του αρεοπαγίτη Λάμπρου Σοφουλάκη ο οποίος είχε συντάξει το πόρισμα βόμβα για την υπόθεση Novartis και καταλόγιζε στον Αγγελή ψευδορκία, ψευδή καταμήνυση και παράβαση καθήκοντος.

Πρόκειται για ένα ακόμη «χαστούκι» στον βασικό κατήγορο για την υποτιθέμενη σκευωρία της Novartis και αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ιωάννη Αγγελή και μια προσωπική δικαίωση για τον επίσης αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Λάμπρου Σοφουλάκη.

Ο τελευταίος είχε διενεργήσει προκαταρκτική έρευνα για τυχόν παρατυπίες κατά την ενάσκηση των καθηκόντων των εισαγγελέων Διαφθοράς, σε σχέση με την Novartis και είχε συνεπικουρούμενος από τον έτερο αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ευάγγελο Ζαχαρή.

Στο πόρισμα βόμβα το οποίο είχε δημοσιοποιήσει το «documentonews.gr», ο κ. Σοφουλάκης είχε διαπιστώσει 28 κραυγαλέες αντιφάσεις του Ιωάννη Αγγελή στις καταθέσεις του στην προανακριτική, ακόμη και κατά τη διάρκεια της ίδιας µέρας, σωρεία ανακολουθιών και αυτοαναιρέσεων ως εποπτεύοντα την Εισαγγελία ∆ιαφθοράς, «ελαφρότητες και αναξιοπιστία» αλλά και «εξυπηρέτηση πολιτικών σκοπιμοτήτων ενόψει επερχόμενων βουλευτικών εκλογών».

Συγκεκριμένα ο κ. Σοφουλάκης καταλόγιζε στον κ. Αγγελή ψευδορκία, ψευδή καταμήνυση και παράβαση καθήκοντος ενώ εξέφραζε την άποψη πως ο κ. Αγγελής ενεργούσε με βάση προσωπικές του φιλοδοξίες. Επίσης ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου δεν είχε εντοπίσει μεμπτή συμπεριφορά της εισαγγελέως Διαφθοράς Ελένης Τουλουπάκη.

Στην αναφορά του ο Αγγελής κατηγορούσε τον κ. Σοφουλάκη ότι δολίως μέσω αλλοιώσεων της δικογραφίας επιχείρησε να ευνοήσει την τότε Εισαγγελέα Διαφθοράς με το πόρισμα του και να καταστήσει τον ίδιο κατηγορούμενο.

Ωστόσο η κα Ζούγρη έκρινε πως ο κ. Σοφουλάκης δεν δύναται να καταστεί κατηγορούμενος καθώς δεν έχει διαπράξει καμία αξιόποινη πράξη. Να σημειωθεί ότι η αρχειοθέτηση της υπόθεσης έλαβε την έγκριση και από την Εισαγγελία Εφετών η οποία επικύρωσε ήδη την διάταξη της κ. Ζουγρή.

Η ποινική δίωξη και η αναίρεση

Δεν είναι όμως και η μοναδική αρνητική εξέλιξη για τον κ. Αγγελή σε ότι αφορά την υπόθεση Novartis.

Η συνέχεια στην ΠΗΓΗ…….

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code