Νέο χτύπημα στα κυκλώματα της αρχαιοκαπηλίας!

0
344

Νέα ευρήματα αρχαιοκαπηλίας ήρθαν στο φως, όπως μας ενημέρωσε ο ιδιωτικός ερευνητής Γιώργος Τσούκαλης. Όλα ξεκίνησαν από ένα ανώνυμο τηλεφώνημα από τη Λάρισα.

Άγνωστος βλέποντας την ιδιαίτερη δημοσιότητα που δόθηκε από τις εφημερίδες και τις ιστοσελίδες στα θέματα δίωξης και καταπολέμησης της αρχαιοκαπηλίας αλλά και της προστασίας των εθνικών θησαυρών της χώρας τηλεφώνησε στον Γιώργο Τσούκαλη.

Όπως αποκαλύπτει ο γνωστός ιδιωτικός ερευνητής ο άγνωστος συνομιλητής του εκμυστηρεύτηκε ότι υπάρχουν κάποια αντικείμενα που μπορεί να ενδιαφέρουν τις αρχές.

«Η αλήθεια είναι ότι στην αρχή φοβήθηκα για πιθανό στήσιμο από κακοποιά στοιχεία ή για κάποια πιθανή φάρσα. Η επιμονή όμως του άγνωστου που επικοινώνησε με οδήγησε τελικά στη Θεσσαλία.

Είχα φροντίσει να δώσω αμέσως την πληροφορία στις αρμόδιες διωκτικές αρχές και να τους ενημερώσω για κάποια αντικείμενα που θεωρούνται ορφανά δηλαδή στην περίπτωση τους δεν υπάρχει δράστης».

Από το τμήμα αρχαιοκαπηλίας καταστρώθηκε ένα ειδικό πλάνο δράσης. 

«Στην εθνική οδό μας υπέδειξαν τηλεφωνικά και ανώνυμα πάντα, ένα σημείο που βρίσκεται κοντά στην εκκλησία του Αγίου Γεωργίου στο ύψος της παλαιάς εθνικής οδού της Λάρισας. Το αποτέλεσμα ήταν εντυπωσιακό» λέει ο Γιώργος Τσούκαλης.

Τα ευρήματα ήταν ακριβώς πίσω από ένα εγκαταλελειμμένο βενζινάδικο. Βρέθηκαν συνολικά 350 κομμάτια της κλασσικής και ελληνιστικής περιόδου όλα σε μεγάλους σάκους.

Η επιτυχία αυτή της υπηρεσίας δίωξης αρχαιοκαπηλίας με τη συνεργασία του Γιώργου Τσούκαλη έρχεται να προστεθεί στην αλυσίδα των πρόσφατων επιτυχιών δηλαδή της ανακάλυψης των αρχαιοτήτων στο Δερβένι και της σύλληψη του αρχαιοκάπηλου στον Άλιμο.

«Είμαι περήφανος για το νέο αυτό χτύπημα κατά της αρχαιοκαπηλίας. Σαφέστατα πρόκειται για μια νέα μεγάλη επιτυχία των ελληνικών διωκτικών αρχών στον διαρκή πόλεμο που γίνεται με στόχο την καταπολέμηση της διασπάθισης του αρχαιοελληνικού πλούτου», επισημαίνει ο Γιώργος Τσούκαλης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here