Νίκος Φίλης: «Παλινδρόμηση στην εποχή της Χούντας».

0
377

«Πρόκειται για παλινδρόμηση στην εποχή της χούντας. Για άλλη μία αναίρεση ενός δημοκρατικού κεκτημένου, που είχαν επιβάλει οι φοιτητές με τους αγώνες τους στη μεταπολίτευση»…λέει o πρώην υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης στο «tvxs.gr»  σχολιάζοντας το πειθαρχικό δίκαιο που θεσμοθετείται για τους «ταραξίες φοιτητές».

Προσθέτει μάλιστα, πως «Ο  ΣΥΡΙΖΑ, θα επιδιώξει συνεργασία με τα άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης, με τους πανεπιστημιακούς και τους φοιτητές, για να αποτραπεί η ψήφιση τέτοιων μέτρων, κι όταν ψηφιστούν να μην εφαρμοστούν, ώστε να καταργηθούν, όταν πέσει η δεξιά».

Ολόκληρη η δήλωση του Νίκου Φίλη:

«Σε μια περίοδο που τα πανεπιστήμια πλήττονται από την υπό-χρηματοδότηση και την υπο-στελέχωση, η κυβέρνηση επιχειρεί να μεταθέσει το δημόσιο ενδιαφέρον, στο περιβόητο θέμα του «νόμου» και της «τάξης». Στήνει σκηνικό ανομίας στα ΑΕΙ, αναδεικνύοντας περιθωριακά φαινόμενα βίας και εμφανίζοντας τα ως γενικευμένο καθεστώς.

Η ισχύουσα νομοθεσία, είναι υπεραρκετή για να αντιμετωπίσει τα όποια προβλήματα και να εξασφαλίσει την ειρηνική λειτουργία της πανεπιστημιακής κοινότητας.

Αυτό έχουν διαμηνύσει και οι πρυτάνεις, οι οποίοι μάλιστα διαισθάνονται, ότι η επιδρομή κυβερνητικού αυταρχισμού και αστυνομικής αυθαιρεσίας, θα επιδεινώσει τα όποια προβλήματα.

Την ίδρυση της πανεπιστημιακής αστυνομίας, καταγγέλλουν επίσης 800 πανεπιστημιακοί με κείμενο που δημοσιεύθηκε σήμερα.

Στην ίδια κατεύθυνση, δυσφήμησης των ΑΕΙ αλλά και της νεολαίας (μόλις το φθινόπωρο, η κυβέρνηση την είχε επικηρύξει για τη διάδοση του Covid), είναι και η επινόηση νέου Πειθαρχικού Δικαίου για τους φοιτητές.

Επανέρχεται και μάλιστα διευρυμένο, το καθεστώς της διαγραφής και των διάφορων ποινών. Πρόκειται για παλινδρόμηση, στην εποχή της χούντας. Για άλλη μία αναίρεση ενός δημοκρατικού κεκτημένου, που είχαν επιβάλει οι φοιτητές με τους αγώνες τους στη μεταπολίτευση.

Αυτός ο αναχρονισμός, η τιμωρητέα διάθεση, δεν θα λύσει κανένα πρόβλημα, αντιθέτως θα δημιουργήσει πολλά, αν τελικώς εφαρμοστεί. Άλλωστε η ιστορία έχει αποδείξει, ότι τέτοια εκφοβιστικά μέτρα πειθαρχικών διώξεων, είχαν πάντοτε πολιτική στόχευση.

Άλλη μία απόδειξη της αντιδημοκρατικής κατρακύλας της κυβέρνησης. Είναι προφανές, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ, θα επιδιώξει συνεργασία με τα άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης, με τους πανεπιστημιακούς και τους φοιτητές, για να αποτραπεί η ψήφιση τέτοιων μέτρων, κι όταν ψηφιστούν να μην εφαρμοστούν, ώστε να καταργηθούν, όταν πέσει η δεξιά. Τα πανεπιστήμια έχουν ανάγκη από καθηγητές και όχι από αστυφύλακες και πειθαρχικά!»

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here