Νίκος Χατζηνικολάου-Μαθήματα ύφους προς την κα Κατερίνα Σακελλαροπούλου μέσω Προκόπη Παυλόπουλου.

0
652

Για πολλοστή φορά ο Νίκος Χατζηνικολάου παραδίδει μαθήματα δημοσιογραφίας. Αυτή το φορά «αποδέκτης» του μαθήματος είναι η Πρόεδρος της Δημοκρατίας κα Κατερίνα – κατά δική της επιλογή- Σακελλαροπούλου.

Prima vista ο Νίκος Χατζηνικολάου απευθύνεται στον πρώην Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο. Στις 04/04/20 η «Real News» βαθμολογεί με «10» τον Προκόπη Παυλόπουλο επειδή:

«Ενώσατε τη φωνή σας με τον Πρόεδρο της Ιταλίας Σέρτζιο Ματαρέλα, ζητώντας από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο “ν’ αναλάβει πλήρως τις ευθύνες του και να αρθεί, εδώ και τώρα, στο ύψος των πρωτόγνωρων περιστάσεων”. Δείξατε ότι η φωνή σας παραμένει ισχυρή και ότι θα είναι εκεί κάθε φορά που η χώρα τη χρειάζεται».

Για όποιον τον ξέρει, ο Νίκος Χατζηνικολάου δεν απευθύνεται στον Προκόπη Παυλόπουλο. Απλώς παίρνει το θεσμικό άψογο στυλ του πρώην Προέδρου της Δημοκρατίας για να δείξει στη νυν Πρόεδρο της Δημοκρατίας κα Σακελλαροπούλου πώς πρέπει να συμπεριφέρεται.

Δηλαδή με θεσμικό τρόπο, όπως επιβάλλει ο θεσμός του Προέδρου της Δημοκρατίας. Και όχι να «περιφέρεται» καθημερινά στα social media για «λίγα ψίχουλα» δημοσιότητας.

Εκτός και αν η νυν Πρόεδρος της Δημοκρατίας κα Σακελλαροπούλου έχει ως ίνδαλμα τον Άδωνη Γεωργιάδη. Ή μήπως η κα Σακελλαροπούλου ετοιμάζει το δρόμο για να δούμε και τον Άδωνη Πρόεδρο της Δημοκρατίας; Μην το θεωρείτε απίθανο.

Στην Ελλάδα του Κυριάκου και της Κατερίνας όλα είναι πιθανά. Είπαμε, ο αείμνηστος Τάσος Σεχιώτης, παλιός βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και θυμόσοφος πολιτικός, είχε πει για αυτού του είδους την πολιτική νοοτροπία: «Δεν ανήλθομεν ημείς εις τα αξιώματα, αυτά κατήλθον εις το δικό μας ύψος»!!

Υ.Γ. Κατερίνα Σακελλαροπούλου: Έλεος!…του Γ. Λακόπουλου.

Όταν ο Κυριάκος Μητσοτάκης πρότεινε για την προεδρία της Δημοκρατίας την Κατερίνα Σακελλαροπούλου κάποιοι είπαν: επιδιώκει ένα ισοπεδώσει το θεσμό και να μείνει κυρίαρχος ο ίδιος στην πολιτειακή ιεραρχία. Αν πράγματι αυτό ήθελε το πέτυχε ήδη.

Δεν είναι ευχάριστο για κάποιον να επικρίνει πράξεις του προσώπου που ρυθμίζει το πολίτευμα και – οφείλει να – συμβολίζει την ενότητα του έθνους.

Αλλά η κυρία Σακελλαροπούλου μπήκε απροετοίμαστη στο Προεδρικό Μέγαρο και ήδη μετράει λάθη.  Από πού να αρχίσουμε;

Όποιος της είπε ότι η οικειότητα εκ μέρους του Αρχηγού Κράτους προκύπτει  από την κατάργηση των τύπων και του πρωτοκόλλου, την πήρε στο λαιμό του.

Η συνέχεια στην ΠΗΓΗ…..

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here