«Να εκμεταλλευτούμε τη δύναμη που έχουμε στα χέρια μας»!……του Αντώνη Ν. Δόξα, Νέα Ερυθραία.

0
267

«…..Όσοι αδιαφορούν για τα κοινά, είναι καταδικασμένοι να εξουσιάζονται πάντα από ανθρώπους πολύ κατωτέρους τους». Πλάτων 427-347 π.Χ.

Οι δημοτικές εκλογές πλησιάζουν. Ήδη από τώρα πολλοί υποψήφιοι που αισθάνονται ανασφαλείς στη διεκδίκηση θέσεων περιφερειαρχών και δημάρχων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, για να αυξήσουν τις πιθανότητες εκλογής τους, προσπαθούν να αποκρυπτογραφήσουν τη λαϊκή βούληση, ώστε έγκαιρα να κάνουν τις κατάλληλες διορθωτικές κινήσεις για να διεκδικήσουν με μεγαλύτερες πιθανότητες την εκλογή τους.

Σύμφωνα όμως με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις, οι έντιμοι πολίτες, έχοντας προφανώς επί χρόνια ταλαιπωρηθεί από το κομματικό κατεστημένο και τις σχεδόν καθημερινές αποκαλύψεις νέων σκανδάλων, φοβούνται να εμπιστευθούν τη διαχείριση των κοινών σε άτομα που έχουν κομματικές εξαρτήσεις ή διασυνδέσεις.

Ένα πρόχειρο παράδειγμα ψηφοφόρου των τελευταίων εκλογών είμαι και εγώ ο ίδιος που ψήφισα τον αρχηγό της Νέας Δημοκρατίας, γιατί ύστερα από τις διακηρύξεις του στο Ζάππειο 1, 2 και 3 με έπεισε ότι είναι ο μόνος που μπορεί να οδηγήσει τη χώρα στη «μεγάλη ανατροπή», ενώ στις δημοτικές εκλογές ψήφισα τον νυν δήμαρχο του τόπου κατοικίας μου, που με διαβεβαίωνε ότι ακολουθεί τις δημοκρατικές διαδικασίες, δεν κάνει διακρίσεις και επομένως εξυπακούεται ότι έχει σεβασμό στους νόμους του κράτους, τις υποδείξεις της ανώτατης αρχής κ.λπ.., μακριά από διαπλοκές και άλλες επεμβάσεις.

Στο διάστημα όμως που μεσολάβησε μέχρι και σήμερα, δεν μπορώ να πω ότι τα αποτελέσματα των παραπάνω επιλογών μου με δικαίωσαν.

Βέβαια, η αλήθεια είναι ότι στη χώρα που βασίλευαν η φαυλότητα και η αναξιοκρατία, ήταν εξαιρετικά δύσκολο μονομιάς να υπάρξει κάποια αλλαγή.

Υπήρξαν και υπάρχουν πολλές ανοιχτές πληγές που ζητούν κάποια φροντίδα και κάποια θεραπεία, όπως υπάρχουν ακόμη πολλοί νομοταγείς πολίτες που δεν ανέχονται να υφίστανται, μόνον και αποκλειστικά αυτοί, όλες τις ταλαιπωρίες, που ορισμένοι από τους κυβερνώντες έχουν επιβάλει γενικά και χωρίς εξαίρεση σε όλους, για αμαρτίες όμως άλλων, που παραμένουν ακόμη ανενόχλητοι, και το κακό να συνεχίζεται:

1. Διότι η μερίδα των συνταξιούχων που εργάστηκαν μια ζωή καταβάλλοντας όλες τις προβλεπόμενες εισφορές, υπολογίζοντας ότι στα τέλη του βίου τους θα έχουν κάποια αξιοπρεπή διαβίωση, κλήθηκαν, χωρίς καν να ερωτηθούν εάν συμφωνούν, να υποστούν μια οικονομική αφαίμαξη, τελείως δυσανάλογη με τις δυνατότητές τους, την οποία εξακολουθούν να υφίστανται ακόμη και σήμερα, διότι η μείωση των συντάξεων δεν συνοδεύτηκε, όπως θα έπρεπε, από νόμο που να υποχρεώνει το κράτος στην επιστροφή αναδρομικά, και μάλιστα εντόκως, μόλις βελτιωθεί η οικονομία, όλων εκείνων των χρημάτων που έλαβε και συνεχίζει να λαμβάνει από αυτούς, με την αιτιολογία του «υποχρεωτικού δανεισμού» λόγω των εξαιρετικής κρισιμότητας περιστάσεων.

2. Διότι, πολλοί από τους περίφημους «επίορκους» του Δημοσίου συνεχίζουν να αμείβονται.

3. Διότι εκείνοι που αποδεδειγμένα και με δικαστικές αποφάσεις καταχράστηκαν χρήματα, δεν τα επέστρεψαν ακόμη στο Δημόσιο και είναι αμφίβολο, έως αδύνατον, εάν ποτέ τα επιστρέψουν.

4. Διότι πολλοί από τους «υπεράριθμους» του Δημοσίου, όπως οι περίφημοι αργόμισθοι, εξακολουθούν να κατέχουν τις θέσεις που κατείχαν.

5. Διότι υπήρχε υπόσχεση ότι ο αριθμός των υπουργείων θα μειωθεί από 15 σε 10 και σήμερα προστέθηκαν κι άλλα.

6. Διότι υπάρχουν χιλιάδες εκκρεμείς δικαστικές υποθέσεις, αλλά παράλληλα και αποφάσεις δικαστηρίων και του Συμβουλίου της Επικρατείας, που δεν λαμβάνονται υπόψη από τα εντεταλμένα όργανα του Δημοσίου και των ΟΤΑ και αυτό, χωρίς να υπάρχει καμία ποινή ή ακόμη και πειθαρχική δίωξη κατά των επίορκων.

7. Διότι τα μέτρα για την καταπολέμηση της ανεργίας είναι ανεπαρκή.

8. Διότι δυστυχώς, παρ’ όλα τα αυστηρά μέτρα, φαίνεται ότι σε πολλές των περιπτώσεων η ρεμούλα και η διαπλοκή συνεχίζουν το έργο τους, ενώ παράλληλα τα τρωκτικά των διαφόρων υπηρεσιών, με ασπίδα τον νόμο της απευθείας ανάθεσης για ποσά κάτω των 45.000 € και με το περίφημο σύστημα «Διαύγεια», διακινούν νόμιμα, αλλά ανεξέλεγκτα, μικρά ποσά τα οποία όμως αθροιζόμενα φτάνουν τα εκατομμύρια.

9. Διότι η φοβερή κατάσταση της οικονομίας και η ακαταστασία στα ανώτατα ιδρύματα, που δημιουργήθηκε από ορισμένα άτομα, προκάλεσαν συνθήκες, ώστε να αναγκάζονται να φεύγουν στο εξωτερικό οι νέοι και να απογυμνώνεται η χώρα μας από το καλύτερο έμψυχο δυναμικό, τη μόνη ελπίδα του έθνους.

10. Διότι και σήμερα ακόμη δεν υπάρχει ένας συγκεντρωτικός κεντρικός εγκέφαλος του κράτους που να αξιολογεί ποια από τα έργα είναι άμεσης προτεραιότητας και απόδοσης και ποια δευτερεύουσας σημασίας, ώστε να εξοικονομηθούν τεράστια ποσά από τον κρατικό προϋπολογισμό.

11. Τέλος, διότι σε όλη τη χώρα είναι κυρίαρχο το φάσμα της αβεβαιότητας για το μέλλον, της ανίσχυρης Δικαιοσύνης και ατιμωρησίας των υπευθύνων της διαπλοκής, που δεν επιτρέπουν να καρποφορήσει καμία σοβαρή προσπάθεια αναγέννησης και δημιουργίας.

Πού πάμε λοιπόν, κύριε πρωθυπουργέ, και, κύριοι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, και ποια είναι τα επιχειρήματα με τα οποία όλοι εσείς οι υποψήφιοι τοπικοί άρχοντες έρχεστε να ζητήσετε την ψήφο μας;

Μήπως προσφέροντας μία από τα ίδια; Είστε οι εκπρόσωποι, ή και οι ίδιοι, του σημερινού ή του παλαιού αποτυχημένου κατεστημένου ή είστε νέοι με νέες, σύγχρονες ιδέες και γνώσεις και πλούσια βιογραφικά; 

Είστε, αλήθεια, σε θέση να αξιοποιήσετε το μεγάλο δυναμικό των τίμιων πολιτών που είναι διατεθειμένοι να προσφέρουν με χαρά εθελοντική εργασία για την ανοικοδόμηση της πατρίδας τους;

Τώρα, λοιπόν, όλοι εμείς οι ψηφοφόροι που έχουμε όλη τη δύναμη στα χέρια μας, δεν μένει παρά να την εκμεταλλευτούμε, να κρίνουμε σωστά και να την αξιοποιήσουμε με τον καλύτερο τρόπο για το όφελος του τόπου μας.

{jcomments on}

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here