Να περιορίσουν τα δημοσιονομικά ελλείμματα ζήτησε από τις κυβερνήσεις της Ισπανίας και της Πορτογαλίας το ΔΝΤ!

0
140

Τη λήψη επιπλέον μέτρων, προκειμένου να περιορίσουν τα δημοσιονομικά ελλείμματα που παρουσιάζουν, ζήτησαν από τις κυβερνήσεις της Ισπανίας και της Πορτογαλίας, ο επικεφαλής του ΔΝΤ στην Ευρώπη, Πολ Τόμσεν, και ο αναπληρωτής του Φίλιπ Γκέρσον.

Πιο συγκεκριμένα, η Ισπανία καλείται να καλύψει έλλειμμα 4%, το οποίο προβλέπεται για το 2016. Βάσει όσων ανέφερε ο κ. Γκέρσον, η χώρα της Ιβηρικής πρέπει να μειώσει το έλλειμμα κάτω από 3%.

«Κατά την άποψή μας, μια προσαρμογή κατά περίπου μισή μονάδα του ΑΕΠ ή ακόμη περισσότερο θα ήταν χρήσιμη ώστε να διατηρηθεί η εμπιστοσύνη και να διασφαλιστεί ότι το χρέος παραμένει σε καθοδική πορεία», τόνισε ο Γκέρσον.

Για την Πορτογαλία, ο Πολ Τόμσεν είπε ότι «η δημοσιονομική πολιτική που ακολουθεί τα δύο τελευταία χρόνια έχει «χαλαρώσει» και είναι σαφές πως η Λισαβόνα κινείται προς τη λάθος κατεύθυνση».

Ωστόσο, παρ’ ότι σημείωσε ότι «η Πορτογαλία είναι σε δύσκολη κατάσταση», συνέχισε λέγοντας ότι με τις σημαντικές διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις στις οποίες προχώρησε, «είναι σε καλύτερη θέση απ’ ότι ήταν πριν από την κρίση».

«Πιστεύουμε ότι χρειάζονται επιπρόσθετα μέτρα για να επιτευχθεί ο στόχος που έχει θέσει η ίδια η κυβέρνηση για το έλλειμμα, στο 2,2-2,3% του ΑΕΠ», κατέληξε.

Υ.Γ. Κύριε Κυριάκο Μητσοτάκη……να φύγουν και αυτές οι κυβερνήσεις;

{jcomments on}

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here