ΝΕΑ ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΚΗΦΙΣΙΑΣ στα «Greek Green Awards 2022».

0
267

Στον Δήμο Κηφισιάς απονεμήθηκε βραβείο για την περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση και εκπαίδευση, με τίτλο «Περιβαλλοντικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα στα σχολεία» στα Greek Green Awards 2022.

Τα βραβεία απονεμήθηκαν σε φορείς Αυτοδιοίκησης για βέλτιστες πρακτικές για το περιβάλλον και την αειφορία, υπό την αιγίδα του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας και του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος.

Οι προτάσεις για τις βέλτιστες πρακτικές και τις δράσεις των φορέων ΟΤΑ στους τομείς του περιβάλλοντος, των τεχνολογιών αιχμής, της εξοικονόμησης ενέργειας, των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, της ανακύκλωσης προϊόντων και υλικών και της κυκλικής οικονομίας που υπεβλήθησαν από ΟΤΑ, αλλά και ιδιωτικούς φορείς, αξιολογήθηκαν, βαθμολογήθηκαν και βραβεύθηκαν από ειδική επιστημονική επιτροπή υψηλού κύρους.

Ο Δήμαρχος Κηφισιάς Γ. Θωμάκος δήλωσε:

«Μας γεμίζει με ιδιαίτερη χαρά να αναγνωρίζεται η προσπάθεια του Δήμου μας στον τομέα της περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης και εκπαίδευσης. Είναι αναγκαίο να μειωθεί το ενεργειακό αποτύπωμα και να αλλάξουν οι συνήθειές μας και προς την κατεύθυνση αυτή είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικό που η νέα γενιά του Δήμου μας συμμετέχει ενεργά στις δράσεις προστασίας του Περιβάλλοντος.

Θα συνεχίζουμε με ποικίλες δράσεις να χτίζουμε  τη σχέση της νέας γενιάς και των πολιτών με τη φύση καθώς μια τέτοιου είδους πρακτική μπορεί να αποτελέσει  διέξοδο από τις αρνητικές επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής και τα περιβαλλοντικά προβλήματα που συνδέονται με αυτήν.

Το επόμενο χρονικό διάστημα θα πραγματοποιηθεί ξανά δράση επιβράβευσης  καλών πρακτικών και θα προσφέρουμε στους πολίτες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα της κομποστοποίησης τις παραγόμενες ποσότητες εδαφοβελτιωτικού, που προέκυψαν από την επεξεργασία του κομποστ. Το φυσικό περιβάλλον είναι το σπίτι μας και οφείλουμε να το διαφυλάσσουμε με κάθε πρόσφορο μέσο».

Το βραβείο παρέλαβε ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος και Πρασίνου Γιώργος Σκορδίλης.

Ο κ. Σκορδίλης επεσήμανε:

«Η βράβευση του Δήμου μας από τον θεσμό των Greek Green Awards αποτελεί τιμή και αναγνώριση των προσπαθειών μας. Ο Δήμος μας με το βλέμμα του στραμμένο στο μέλλον, ετοιμάζεται να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις και τις συνέπειες της κλιματικής αλλαγής στο ανθρωπογενές και φυσικό περιβάλλον.

Σε αυτό τον αγώνα θέλουμε να στηριχτούμε πρωτίστως, στους πολίτες του αύριο, που είναι οι νέοι μας. Πιστεύουμε ότι η ευαισθητοποίηση τους, η συμμετοχή τους με γνώση και η δυναμική τους, αποτελούν εγγύηση για ένα μέλλον για την περιβαλλοντική βιωσιμότητα»

Η πρόταση  του  Δήμου Κηφισιάς επικεντρώθηκε σε δράσεις όπως:

-ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΩΝ ΔΡΑΣΕΩΝ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ ΔΑΣΙΚΩΝ ΕΚΤΑΣΕΩΝ ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ ΣΗΜΕΙΩΝ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

-ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΔΕΝΔΡΟΦΥΤΕΥΣΕΩΝ

-ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΚΟΜΠΟΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ

-ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΥΛΙΚΩΝ ΚΑΙ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΩΝ ΦΙΛΙΚΩΝ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

-ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΟ ΥΛΙΚΟ ΜΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΩΝ ΝΕΩΝ

Η νέα διάκριση για τον Δήμο Κηφισιάς, αποτελεί ιδιαίτερη τιμή και αναγνώριση των προσπαθειών της Δημοτικής Αρχής.

Συνεχίζουμε με δράσεις ανάδειξης και προστασίας του περιβάλλοντος καθώς και επιβράβευσης καλών πρακτικών στον τομέα διαχείρισης των πράσινων απορριμμάτων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here