Νοσοκομειακοί γιατροί σε Μητσοτάκη: Mας άφησες στον «πόλεμο» χωρίς όπλα.

0
812

Επιστολή-Απάντηση στο διάγγελμα του πρωθυπουργού σχετικά με τα κυβερνητικά μέτρα για τη θωράκιση του δημόσιου συστήματος υγείας ενώπιον της εξάπλωσης του κορωναϊού στη χώρα μας εξέδωσε η Ομοσπονδία Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος.

Με την επιστολή τους οι νοσοκομειακοί γιατροί ζητούν άμεσα προσλήψεις, άνοιγμα των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας, επάρκεια σε υγειονομικό υλικό και επίταξη κλινών από τον ιδιωτικό τομέα, ενώ αντιτίθενται στη διενέργεια εργαστηριακών ελέγχων στα ιδιωτικά διαγνωστικά εργαστήρια, ενώ καταλογίζουν στον Κυριάκο Μητσοτάκη προσπάθεια φίμωσής τους.

Αναλυτικά η επιστολή της ΟΕΝΓΕ προς τον Πρωθυπουργό έχεις ως εξής:

«Κύριε Πρωθυπουργέ,

Η αναγκαία ατομική υπευθυνότητα για την τήρηση των μέτρων προστασίας και η επίσης αναγκαία συμμόρφωση με τις συστάσεις και τις οδηγίες των ειδικών δεν μπορεί να υποκαταστήσει την κρατική ευθύνη, την ευθύνη της Κυβέρνησής σας, για την αντιμετώπιση της εξελισσόμενης επιδημίας του κορωνοϊού.

Επαναλάβατε στο διάγγελμα ότι είμαστε σε πόλεμο με έναν εχθρό που είναι αόρατος αλλά δεν είναι ανίκητος.

Είναι δική σας ευθύνη να πάρετε όλα τα αναγκαία μέτρα για να θωρακιστεί όσο είναι δυνατόν το Δημόσιο Σύστημα Υγείας.

Είναι δική σας ευθύνη να εξασφαλίσετε στην εμπροσθοφυλακή όλα τα αναγκαία μέσα για να μπορέσει να αναμετρηθεί με τον εχθρό και να τον νικήσει με όσο το δυνατόν μικρότερες απώλειες.

Η συνέχεια στην ΠΗΓΗ…..

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here