ΝΤΡΟΠΗ: Για τη Γερμανία η Κύπρος είναι το «αγκάθι», και όχι η κατοχική Τουρκία, στη σύνοδο κορυφής της Ε.Ε…του ΜΙΧΑΛΗ ΨΥΛΟΥ.

0
422

«Το βασικό πρόβλημα παραμένει: Πώς θα πεισθεί η Κύπρος να αποσύρει το βέτο της;». Ναι, δυστυχώς! Σύμφωνα με την Süddeutsche Zeitung του Μονάχου, η πατριωτική θέση της «μικρής» Κύπρου είναι για το Βερολίνο το κρίσιμο διακύβευμα στη σύνοδο κορυφής της ΕΕ.

Όχι η Τουρκία, που εξακολουθεί να προκαλεί με τις παράνομες έρευνες του σεισμογραφικού Μπαρμπαρός στα χωρικά ύδατα της Κυπριακής Δημοκρατίας, αλλά η Κύπρος.

Και αυτό γιατί, σύμφωνα πάντα με τη δεύτερη μεγαλύτερη σε κυκλοφορία γερμανική εφημερίδα SZ:

«Η Κύπρος εμποδίζει εδώ και ένα μήνα τις κυρώσεις σε 40 συνεργούς του Αλεξάντερ Λουκασένκο, επειδή συνδέει το θέμα με την επιβολή νέων κυρώσεων στην Τουρκία».

Άκουσον, άκουσον! Να…αξιώνει η «μικρή» Κύπρος να επιβληθούν κυρώσεις στην Τουρκία!

Η Süddeutsche Zeitung αποκαλύπτει μάλιστα ότι προφανώς οι Γερμανοί «διπλωμάτες διαμαρτύρονται για αυτή την ομηρία», η οποία κοστίζει την αξιοπιστία της Ε.Ε., ειδικά στην ανατολική Ευρώπη…

Η θέση της Κύπρου περιγράφεται «σκληρή», παρά το ταξίδι του Σαρλ Μισέλ στην περιοχή και τις συνομιλίες Μέρκελ-Αναστασιάδη (…) Πολλά θα εξαρτηθούν από τον τόνο της συζήτησης, η οποία πρέπει να διεξαχθεί «ανοιχτά και χωρίς ταμπού»!

Αυτό το κλίμα πρέπει να αναμένει ο Κύπριος Πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης στο δείπνο των 27 και στις εργασίες της συνόδου κορυφής την Παρασκευή: Αφόρητες πιέσεις, απειλές και εκβιασμοί!

Ήδη κάποιες γερμανικές εφημερίδες προειδοποιούν την Κύπρο ότι θα βρεθεί σύντομα στο στόχαστρο για τις «χρυσές βίζες» που χορηγεί σε Ρώσους, Κινέζους και Άραβες.

Λες και αυτό δεν το κάνουν και με το νόμο άλλες χώρες της Ε.Ε., καθώς η απόφαση για το ποιος θα γίνει πολίτης εναπόκειται σε κάθε κράτος μέλος!

Η συνέχεια στην ΠΗΓΗ………

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here