ΝΤΡΟΠΗ να Πανηγυρίζει η Κυβέρνηση: «Κάηκε μόνο το 70% της Δαδιάς»!

0
220

Θα πληρώσει κανένας για αυτό το Έγκλημα;

Ντροπή! Η κυβέρνηση, μέσω «διαρροών» στο Κρατικό ΑΠΕ, ΠΑΝΗΓΥΡΙΖΕΙ ότι κάηκε «μόνο το 70%» του Εθνικού Πάρκου της Δαδιάς!

Δηλαδή θεωρεί (πάλι μέσω διαρροών) ότι το 30% της ζώνης A2 που έμεινε «άκαυτο και ζωντανό» είναι κάτι για το οποίο πρέπει να χαιρόμαστε και να είμαστε ικανοποιημένοι!

«Αυτή την ώρα όλος ο σχεδιασμός και η προσπάθεια των πυροσβεστικών δυνάμεων επικεντρώνεται κυρίως στο δύσκολο νοτιοδυτικό μέτωπο. Η κατάσταση είναι δύσκολη νοτιοδυτικά κυρίως. Εκεί πλέον επικεντρώνεται. Ο βόρειος άνεμος έχει επιδεινώσει την κατάσταση σε αυτό το τμήμα, με αποτέλεσμα να την ανοίξει αρκετά προς τα εκεί. Στο σημείο αυτό δεν βρέχει.

Δεν έχει θιχτεί ωστόσο η ζώνη Α1 Προστασίας της Φύσης του πάρκου, ενώ στην Α2, το 30% περίπου εντός της καμένης περιοχής, λόγω φύσης πυρκαγιάς (έρπουσα) και γλωσσών που δημιουργήθηκαν παραμένει άκαυτο και ζωντανό»...ανέφεραν, σύμφωνα με το ΑΠΕ, οι κυβερνητικές πηγές για την πυρκαγιά στη Δαδιά.

Και υπενθυμίζουν ακόμα ότι:

«Κυβερνητικό κλιμάκιο υπό τον Υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Χρήστο Στυλιανίδη, τον Υφυπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργο Αμυρά, τον Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Βασίλη Παπαγεωργίου, στελέχη των δύο Υπουργείων και ανώτατους Αξιωματικούς του ΠΣ βρίσκονται από χθες στη Δαδιά για το επιτόπου συντονισμό των επιχειρήσεων».

Δηλαδή στον Έβρο μπορούν να κοιμούνται ήσυχοι τώρα!…

Ποιοι ευθύνονται για την τεράστια καταστροφή; 

ΜΟΝΟ ένας Ψαριανός και τρεις Δασοφύλακες στο δάσος της Δαδιάς!…

Στο δάσος της Δαδιάς, για 480.000 στρέμματα υπεύθυνοι ήταν 4 Δασοφύλακες (120.000 στρέμματα ο κάθε ένας)…και κανένας δασολόγος!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here