ΝΤΡΟΠΗ Σημίτη: Παζάρευε με τους Τούρκους νησιά και βραχονησίδες.

0
450

ΜΕΤΑ από πολλά χρόνια, ο Κώστας Καραμανλής έσπασε τη σιωπή του για να καταγγείλει δημόσια τον πρωθυπουργό των Ιμίων, Κώστα Σημίτη για πράξεις μειοδοσίας.

Με παρέμβασή του ο Κώστας Καραμανλής αποκάλυψε ότι ο Κώστας Σημίτης έφτασε σε σημείο να παζαρεύει τα Εθνικά μας κυριαρχικά δικαιώματα, παρακαλώντας Αμερικανούς και Ευρωπαίους να πείσουν την Τουρκία να προσφύγει στη Χάγη για όλες τις διεκδικήσεις που προβάλει σε βάρος της χώρας μας.

Στην ουσία ο Κ. Σημίτης αποφάσισε να παίξει στα ζάρια τα Εθνικά μας κυριαρχικά δικαιώματα, αδιαφορώντας για τις συνέπειες που θα προκαλούσαν οι αποφάσεις του Διεθνούς Δικαστηρίου.

Ο τότε Πρωθυπουργός είχε δεχθεί την προσφυγή στη Χάγη για νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, τις βραχονησίδες συμπεριλαμβανομένων, και των Ιμίων, καθώς και για το σύνολο των ελληνοτουρκικών διαφορών.

Οι αποκαλύψεις Καραμανλή συνιστούν κόλαφο για τον αρχιερέα της διαπλοκής, που έχει το θράσος μετά από τόσα χρόνια να ζητάει και τα ρέστα.

Η παρέμβαση Καραμανλή είναι ηχηρό μήνυμα και προς την σημερινή κυβέρνηση, που φλερτάρει με τη Χάγη, αλλά μόνο για την υφαλοκρηπίδα και την Αιγιαλίτιδα ζώνη.

Σκληρή επίθεση Καραμανλή

Σκληρή απάντηση του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή στον Κώστα Σημίτη με μήνυμα προς πολλές κατευθύνσεις ότι «Είναι πράγματι αληθές ότι έχουμε διαφορετικές αντιλήψεις με τον κ. Σημίτη και όσους συμμερίζονται τις απόψεις του. Για εμάς τα πράγματα είναι ξεκάθαρα. Δεν διαπραγματευόμαστε εθνική κυριαρχία και δεν την θέτουμε στην κρίση κανενός. Μοναδικό θέμα προς επίλυση με την Τουρκία: Η υφαλοκρηπίδα/ΑΟΖ. Διαφορετικές αντιλήψεις θα με βρίσκουν πάντα αντίθετο».

Αναλυτικά η δήλωση:

«Συνεχίζει ο κ. Σημίτης να γράφει για τη λεγόμενη «επιτυχία» του Ελσίνκι. Έχω πάντα επιφυλάξεις ως προς το κατά πόσο αυτές οι δημόσιες τοποθετήσεις διευκολύνουν τον χειρισμό κρίσιμων εθνικών θεμάτων και, μάλιστα, σε μια δύσκολη φάση τους που είναι τώρα σε εξέλιξη. Όμως, η εμμονή και η συνεχής επανάληψη επιβάλλουν να ειπωθούν τελικά κάποια πράγματα, για λόγους ιστορικής ακρίβειας. Και αφού παραβλέψω την αναφορά σε μια συνάντηση που δεν έγινε ποτέ με αυτήν τη σύνθεση και με αυτό το περιεχόμενο.

Για να πούμε τα πράγματα με το όνομά τους: η δήθεν «επιτυχημένη» στρατηγική του Ελσίνκι οδηγούσε την εδαφική ακεραιότητα της Ελλάδας, την ελληνική κυριαρχία νησιών και βραχονησίδων, στη δικαιοδοσία του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης!

Από τα Ίμια μέχρι το Ελσίνκι, η κυβέρνηση Σημίτη ζητούσε ουσιαστικά από ΗΠΑ και Ευρωπαίους εταίρους να ωθήσουν την Τουρκία να προσφύγει στη Χάγη εναντίον μας για τα Ίμια και τις λεγόμενες «γκρίζες ζώνες». Φρόντιζε να συμπεριληφθούν αντίστοιχες προβλέψεις στα επίσημα Ευρωπαϊκά κείμενα.

Υ.Γ. Καμμένος για Τσαβούσογλου: Ας έρθουν στα Ίμια! Να δω πώς θα φύγουν μετά!

Μετά τις δηλώσεις Τσαβούσογλου, ο Πάνος Καμμένος απάντησε σήμερα, μιλώντας στην τηλεοπτική εκπομπή Καλημέρα, στον ΣΚΑΪ.

Ο Πάνος Καμμένος ρωτήθηκε πόσο πρέπει να ανησυχούμε και ξεκαθάρισε: “Δεν πρέπει να ανησυχεί ο ελληνικός λαός. Οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις είναι σε άριστη κατάσταση, με υψηλό ηθικό και έτοιμες να απαντήσουν σε οποιαδήποτε πρόκληση.

Οποιοδήποτε αεροσκάφος αναχαιτίζεται άμεσα και οποιοδήποτε πλοίο παραβιάζει τα Εθνικά μας ύδατα αντιμετωπίζεται άμεσα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here