ΝΤΡΟΠΗ: Με απόφαση άφησαν ελεύθερο τον Παπαντωνίου και την γυναίκα του!

0
199

Με την επιβολή χρηματικής εγγύησης 100.000 ευρώ αφέθηκε ελεύθερος ο Γιάννος Παπαντωνίου, μετά την απολογία του στην εφέτη ανακρίτρια Μερόπη Πουλάκη- Κυριακίδου, ενώπιον της οποίας έδωσε εξηγήσεις χθες για δύο πράξεις ανακριβούς δήλωσης πόθεν έσχες, η μία εκ των οποίων, που αφορά το έτος 2010, διώκεται σε βαθμό κακουργήματος.

Για άμεση συνέργια στις πράξεις του Γιαννου Παπαντωνίου απολογήθηκε και η σύζυγος του Σταυρούλα Κουράκου, η οποία αφέθηκε ελεύθερη με χρηματική εγγύηση 50.000 ευρώ….

Οι κατηγορίες σε βάρος του ζεύγους Παπαντωνίου αφορούν χρηματικό ποσό, ύψους 1,3 εκατ. ευρώ, που εντοπίστηκε από τα στοιχεία της «λίστας Λάγκαρντ» σε τραπεζικό λογαριασμό, τα οποία δεν είχαν δηλωθεί στα περιουσιακά τους στοιχεία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρώην υπουργός υποστήριξε ότι δεν γνώριζε την ύπαρξη του επίμαχου χρηματικού ποσού, καθώς αποτελούσε περιουσιακό στοιχείο της συζύγου του από τον προηγούμενο γάμο της.

Υπενθυμίζεται ότι αρχικώς είχε αρνηθεί ακόμα και την ύπαρξη του λογαριασμού, στη συνέχεια, όμως, αναγκάστηκε να παραδεχθεί ότι υφίσταται!

Μάλιστα, στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής είχε πει ότι ανοίχτηκε το 2000, εν αγνοία του και ότι τα χρήματα που κατατέθηκαν σε αυτόν αποτελούν, ουσιαστικά, χρήματα της συζύγου του και του τέως συζύγου της, για τις σπουδές των δύο γιων τους. Φέρεται, επίσης, να υποστηρίζει ότι τα χρήματα, το 2010, επαναπατρίστηκαν και περιήλθαν στα παιδιά της συζύγου του.

Για τη μη δήλωση του εν λόγω ποσού σε ότι αφορά το 2008, ο πρώην υπουργός και η κ. Κουράκου είναι κατηγορούμενοι σε βαθμό πλημμελήματος, έχουν απολογηθεί και έχουν αφεθεί ελεύθεροι με εγγυήσεις 50.000 και 20.000 ευρώ, αντίστοιχα, τον περασμένο Απρίλιο. Η υπόθεση αυτή θα δικαστεί σύντομα στο Εφετείο.

{jcomments on}

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here