Ντόμινο Εξελίξεων μετά τον Χειμάρα-Ακόμη δύο Bουλευτές εμπλεκόμενοι με κρούσματα διαφθοράς.

0
160

Ποιοι έχουν σειρά μετά τον Χειμάρα…

ΑΣΦΥΞΙΑ προκαλεί στο Μαξίμου η μπόχα και η Δυσωδία που εκπέμπουν τα σκάνδαλα στα οποία εμπλέκονται βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας.

Το ερώτημα που τίθεται πλέον είναι ποιοι έχουν σειρά μετά την παραίτηση του Θέμη Χειμάρα ο οποίος μέσω των εταιρειών του είχε συνάψει συμβάσεις εννιακοσίων χιλιάδων ευρώ με φορείς του δημοσίου.

Σύμφωνα με καλά πληροφορημένη πηγή, δύο ακόμη Βουλευτές της ΝΔ εμπλέκονται σε σκάνδαλα και προεξοφλείται από τώρα η απομάκρυνσή τους ή ο εξαναγκασμός τους σε παραίτηση.

Πρόκειται για έναν βουλευτή από την Πελοπόννησο ο οποίος εξακολουθεί να είναι κάτοχος εταιρείας offshore και έναν βουλευτή της Βόρειας Ελλάδας, η οικογενειακή επιχείρηση του οποίου λεηλατεί τις προμήθειες του ΕΟΠΠΥ. Το κλίμα που επικρατεί στο Μαξίμου είναι βαρύ.

Για μια ακόμη φορά ο Κυριάκος Μητσοτάκης εμφανίζεται χωρίς αντανακλαστικά αφού άφησε για μέρες να σέρνεται το σκάνδαλο με τον Χειμάρα χωρίς να τολμάει να τον διαγράψει.

Κορυφαίοι Υπουργοί κατηγορούν ευθέως το Μαξίμου για ολιγωρία η οποία είναι εγκληματική, με δεδομένο ότι βρισκόμαστε σε προεκλογική περίοδο.

Οι διαρροές για νέες αποκαλύψεις που αφορούν σε βουλευτές της ΝΔ που εμπλέκονται σε σκάνδαλα έχουν προκαλέσει συναγερμό στο Μαξίμου. Οι στενοί συνεργάτες του Πρωθυπουργού επιχειρούν να χαράξουν από τώρα τακτική για τη διαχείριση της κρίσης.

Αντίθετα στον ΣΥΡΙΖΑ δεν βιάζονται να προχωρήσουν σε νέες αποκαλύψεις. Η Κουμουνδούρου ακολουθεί την τακτική του μαρτυρίου της σταγόνας, εγκλωβίζοντας στην κυριολεξία την κυβέρνηση. Τα σκάνδαλα στα οποία εμπλέκονται οι βουλευτές της ΝΔ προκαλούν οργή στους ψηφοφόρους της Νέας Δημοκρατίας.

Σε συνδυασμό με την παταγώδη αποτυχία της κυβέρνησης σε κρίσιμους τομείς όπως τα φάρμακα που εξαφανίστηκαν από τα φαρμακεία για να μπορέσουν στη συνέχεια να επανέλθουν σε νέες τιμές, το κλίμα που διαμορφώνεται για το κυβερνών κόμμα είναι βαρύ και ασήκωτο.

Το στραπάτσο στην εικόνα της Kυβέρνησης ενδέχεται να οδηγήσει τη Νέα Δημοκρατία σε αποσυσπείρωση και πτώση των ποσοστών της. Προς το παρόν δεν φαίνεται να υπάρχει σχέδιο απεγκλωβισμού από τα σκάνδαλα ενώ το σφυροκόπημα της αντιπολίτευσης είναι ανελέητο και διαρκές.

Το Deal με το Μαξίμου.

Εκτός Βουλής βρίσκεται πλέον ο Βουλευτής Φθιώτιδας της Νέας Δημοκρατίας, Θέμης Χειμάρας καθώς παραιτήθηκε του βουλευτικού του αξιώματος μετά από τις αποκαλύψεις σε βάρος του.

«Αναγνωρίζοντας πως μια ακούσια παράλειψή μου, έγινε η αιτία για να φέρω σε δύσκολη θέση το κόμμα που υπηρετώ και τους ανθρώπους που με τίμησαν με την εμπιστοσύνη και τη φιλία τους, αναλαμβάνω πλήρως την ευθύνη που μου αναλογεί και δηλώνω την παραίτησή μου από το βουλευτικό αξίωμα, παραδίδοντας την έδρα στη Νέα Δημοκρατία, όπως οφείλω» …αναφέρει μεταξύ άλλων στην επιστολή του.

Το deal με το Μαξίμου που ζητούσε την παράδοση της έδρας φημολογείται ότι περιλαμβάνει τη συμφωνία να παραμείνει ο κ. Χειμάρας στα ψηφοδέλτια του κόμματος.

Σημειώνεται ότι πρώτη επιλαχούσα είναι η κυρία Ελένη Μακρή, η οποία διετέλεσε βουλευτής Φθιώτιδας με τη ΝΔ την περίοδο 2012-2015.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here