Ξεφτιλίζοντας την Κυπριακή Δημοκρατία και τους πολίτες της, ανατρέποντας τις δημοκρατικές αξίες…της Φανούλας Αργυρού

0
333

Σε λίγα χρόνια οι Τούρκοι θα κάνουν τους Έλληνες να σκέπτονται σαν Τούρκοι!…του Δρ. Ν. Σαρρή.

Ενώ γράφεται το άρθρο αυτό (Τρίτη, 27.04.2021), ο Πρόεδρος και o Υπ. Εξωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας και η συνοδεία των βρίσκονται ήδη στην Ελβετία, αλλά:

-Ως «Μουχτάρης» των Ε/Κ ο πρώτος και

Ως «Ινκόγκνιτο» ο δεύτερος.

Όπως καθόρισε η «Κηδεμόνας» Βρετανία!…

Απούσα η Κυπριακή Δημοκρατία εφόσον δεν την αναγνωρίζει η ΓΕΝΟΚΤΟΝΟΣ κατοχική Τουρκία και συνηγορεί η «Εγγυήτρια» Βρετανία.

Η οποία από τις δεκαετίες του 1950 και 1960 σχεδίασε τη μοίρα της Κύπρου και εκτέλεσε με την Τουρκία το 1974…

Για εβδομάδες στη  Κυπριακή Δημοκρατία κορόιδευαν τον λαό ότι η ΕΕ θα ελάμβανε μέρος στην «Πενταμερή».

Και, όμως, η διοργανώτρια Βρετανία το είχε προεξοφλήσει σε απαντητική επιστολή προς την γράφουσα, από τον Μάρτιο του 2021, ότι η ΕΕ δεν θα ελάμβανε μέρος.

Μετά από δεκαετίες τελικά κάποιοι κατάλαβαν επιτέλους και τον δουλικό ρόλο του εκάστοτε ΓΓ του ΟΗΕ προς τους Βρετανούς. Οι οποίοι γράφουν τα πάντα για το Κυπριακό στον ΟΗΕ. Ψηφίσματα, σχέδια, αποφάσεις, και τα επιβάλλουν για εκτέλεση στον εκάστοτε υπηρέτη τους ΓΓ. Σήμερα είναι ο Αντόνιο Γκουτέρες. Αύριο θα είναι άλλος…

Και, όμως, μετά από 46 ολόκληρα χρόνια, αντί να δουν τις πραγματικότητες, τη συνεχιζόμενη ΕΙΣΒΟΛΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΧΗ, και τα δικά των λάθη και απαράδεκτες παραχωρήσεις και υποχωρήσεις, ακόμα συνεχίζουν, Κομματικοί Ηγετίσκοι και Κυβερνώντες να εμπαίζουν το λαό, ως προς τις ερμηνείες συγκεκριμένων Βρετανικών ψηφισμάτων του ΣΑ.

Τα οποία διαδοχικά και υποτακτικά δέχθηκαν όταν τα έγραψαν οι Βρετανοί…Και όλα αυτά για να δίνουν άλλοθι στα ασυγχώρητα λάθη των. Στην ατολμία των να ψηλώνουν το κεφάλι στις ξένες απαιτήσεις εις βάρος της πατρίδας των.

Έτοιμοι να περιφρονούν, να αγνοούν τους δικούς των ανθρώπους για δικαιοσύνη, για επιστροφή, για απελευθέρωση και να συνηγορούν με τους αυτουργούς στην ΑΤΙΜΩΡΗΣΙΑ των Τούρκων ΓΕΝΟΚΤΟΝΩΝ για τα εγκλήματά τους.

Στέκονται πλάι στους ξένους, αντί να γίνονται ασπίδα για τα δίκαια των ανθρώπων που εκπροσωπούν και της πατρίδας που ορκίζονται να υποστηρίζουν!

Ο Δρ. Κλέαρχος Α. Κυριακίδης, με σωρεία άρθρων του στη «Σημερινή», εξήγησε και αυτός τον πραγματικό λόγο για τις διάφορες «Πενταμερείς» στην ιστορία του Κυπριακού.

Το «Δόγμα Macmillan» καλά κρατεί, ζωντανό και προχωρεί. Ούτε το Ηνωμένο Βασίλειο, ούτε η Τουρκία θέλουν οποιονδήποτε άλλο να αναμειχθεί στις διαπραγματεύσεις. Εκτός των «δύο κοινοτήτων» και των τριών εγγυητριών δυνάμεων. Η καθεμιά με τις ασήκωτες ευθύνες της.

Τη δεκαετία του 1950, του 1960 αλλά και το 1974, όπως έγραψα και στο βιβλίο μου «Διζωνική vs Δημοκρατία» 2019, το ΗΒ και η Τουρκία εμπόδισαν το ΝΑΤΟ (αντίθετα με τις απόψεις κάποιων άλλων) να αναμειχθεί στο Κυπριακό.

Τώρα μπλόκαραν επιτυχώς την ΕΕ. Με τη δουλοπρεπή υποταγή της Κυπριακής και Ελλαδικής Ηγεσίας.

Η συνέχεια στην ΠΗΓΗ……..

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here