Οδός Όθωνος – Η αρχή έγινε!

0
447

Από τους πιο γραφικούς δρόμους της Κηφισιάς με τα μεγάλα πλατάνια, μας δίνει μια αίσθηση δροσιάς, ζωντάνιας και μεγαλοσύνης. Είναι ο δρόμος με τις αμπολές δεξιά και αριστερά του δρόμου.

Η οδός Όθωνος αρχίζει από την οδό Λεβίδου δίπλα από το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας διασχίζει την οδό Κηφισίας και την οδό Τατοίου και τελειώνει στην οδό Τοσίτσα στο Φυτώριο Μουντάνου.

Τα κάγκελα που υπάρχουν στις αμπολές είναι κομμένα, διαλυμένα και πεταμένα μέσα σε αυτές!

Στο κομμάτι από Τατοίου έως και Σωκράτους υπάρχουν φανοστάτες του Δήμου μόνο στην αριστερή πλευρά, στη δεξιά πλευρά υπάρχει γραμμή ηλεκτρικού ρεύματος και οι βάσεις για τους φανοστάτες από τις οποίες χάσκουν τα καλώδια! 

Ποιός θα μας πληροφορήσει για αυτή την παράλειψη; Τι έγινε; Έτσι ήταν η μελέτη; Παραδόθηκε το έργο ημιτελές; Ο εργολάβος πληρώθηκε για έργο που δεν τέλειωσε; Τελείωσαν τα λεφτά; 

Αν και έγιναν αντιπλημμυρικά έργα, όπως πληροφορήθηκα από τον έντυπο τοπικό τύπο, λόγο της κατωφέρειας του δρόμου με την παραμικρή βροχή ο δρόμος πλημμυρίζει και πλημμυρίζουν και τα σπίτια κυρίως από την αριστερή μεριά του δρόμου.

Στη συμβολή των οδών Τατοίου και Όθωνος υπάρχουν δυο μεγάλες σχάρες και δυο μικρότερες, μάλλον είναι η κλίση της στροφής λόγω κακοτεχνίας τέτοια , που τα όμβρια αντί να οδηγούνται στις αμπολές ή στην αποχέτευση κατηφορίζουν τον δρόμο. 

Έτσι έχουμε ένα κυριολεκτικό ποτάμι από την Τατοΐου έως την οδό Σωκράτους με αποτέλεσμα να σπάνε τα νερά σε αυτό το τεράστιο στόμιο της αποχέτευση που βλέπετε παρακά και να συνεχίζουν αριστερά στη Σωκράτους με κατεύθυνση την Αχαρνών και να έχουμε και έναν παραπόταμο έως τη Μάρκου Μπότσαρη!! 

Αυτά έγραφα πριν από κανένα χρόνο. Τα πράγματα όμως άλλαξαν. Εκλέξαμε μια νέα δημοτική αρχή με Δήμαρχο τον κ. Γ. Θωμάκο και υπεύθυνο πρασίνου τον Γεωπόνο κ. Γ. Κομιανό! 

Ο τελευταίος ξεκίνησε τον εξωραϊσμό πρώτα από το Φυτώριο του Δήμου και με σχέδιο, δίνοντας προτεραιότητα στα επικίνδυνα σημεία, ξεκίνησε το κλάδεμα και την διάνοιξη των άβατων και επικίνδυνων πεζοδρομίων του Δήμου μας! 

Έτσι έφτασε και στην ζούγκλα της οδού Όθωνος, που τα βράδια ήταν άκρως επικίνδυνη και τα παιδιά μας την απέφευγαν, διότι είχε να κλαδευτεί από τότε που φυτεύτηκαν τα παρτέρια. Τα φυτά έφταναν τα τρία μέτρα δημιουργώντας κατασκότεινα σημεία. 

Με χαρά βλέπω ότι και οι αμπολές σε μεγάλο βαθμό είναι απελευθερωμένες από φύλλα και λάσπη!

Και επειδή μάλλον έχουμε να κάνουμε πλέον με ανθρώπους που θέλουν να προσφέρουν έργο και να υπηρετήσουν τους συμπολίτες τους, γι΄ αυτό τους καλώ να στείλουν και τα άλλα συνεργεία για την ολοκλήρωση του εξωραϊσμού της οδού Όθωνος! 

Ο επόμενος πρέπει να είναι ο σιδεράς για την επανατοποθέτηση των κάγκελων εκεί που λείπουν και την συγκόλληση αυτών στα σημεία που είναι σπασμένα, διότι υπάρχει ο κίνδυνος να βρεθεί κάποιος συμπολίτης μας στην αμπολή ή να έχουμε σοβαρούς τραυματισμούς από τα στραβωμένα σίδερα.

Και βέβαια το μάζεμα των όμβριων από Τατοίου μέχρι και Σωκράτους, που δημιουργούν το πρόβλημα.

{jcomments on}

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here