Οι κάτοικοι στο Μπούργος της Ισπανίας κατάφεραν να ακυρώσουν πολυδάπανο δημοτικό έργο!!

0
274

Μετά από πέντε μέρες κινητοποιήσεων, οι κάτοικοι της πόλης Μπούργος στην Ισπανία, κατάφεραν να ακυρώσουν το πολυδάπανο δημοτικό έργο της μετατροπής ενός δρόμου σε λεωφόρο. Ο Δήμαρχος της πόλης ανακοίνωσε ότι τα έργα «παγώνουν».

«Είναι πολύ ωραία αισθητικά μια λεωφόρος, αλλά δεν μας χρησιμεύει σε τίποτα»…..είχε δηλώσει στην El Pais μια κάτοικος της περιοχής.

Οι κάτοικοι επισημαίνουν ότι σε μια χώρα με τεράστια ανεργία και περικοπές σε κοινωνικές δαπάνες, είναι το λιγότερο προκλητικό να εξαγγέλονται τέτοιου είδους έργα. Οι προτεραιότητες θα έπρεπε να είναι άλλες, τονίζουν.

Ο Δήμαρχος Χαβιέρ Λακάγιε, ο οποίος προέρχεται από το Λαϊκό Κόμμα , δήλωσε ότι τα έργα σταματούν, δεδομένου ότι δεν είναι σε θέση να εγγυηθεί την ασφάλεια των όσων εργάζονται για την ανάπλαση της λεωφόρου.

«Δεν μπορώ να δώσω συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα, αλλά για τις επόμενες 15-20 μέρες οι μπουλντόζες απομακρύνονται» δήλωσε.

Οι κάτοικοι στη συγκεκριμένη περιοχή του Μπούργος πραγματοποιούσαν καθημερινά συγκεντρώσεις και πορείες προς το δημαρχείο, αλλά και την έδρα της Αστυνομίας, πιέζοντας να μην πραγματοποιηθεί το έργο και να αφεθούν ελεύθεροι οι συλληφθέντες.

Στο περιθώριο των συγκεντρώσεων, ιδίως τις νυχτερινές ώρες, σημειώνονταν συγκρούσεις αστυνομικών και πολιτών με τις Αρχές να προχωρούν σε δεκάδες συλλήψεις.

Ο Δήμαρχος υποσχέθηκε να ανοίξει ένα φόρουμ στο διαδίκτυο, προκειμένου οι πολίτες να καταθέσουν τη γνώμη τους για το τι πρέπει να γίνει στην περιοχή.

«Το να συνυπάρχουμε σε αυτή την πόλη, είναι προτιμότερο από 50 έργα μαζί»……σημείωσε χαρακτηριστικά.

Πάντως, εκπρόσωποι της Αντιπολίτευσης στον Δήμο, ιδίως της Αριστεράς, προειδοποιούν ότι ακόμα δεν τελείωσε τίποτα. «Ο κόσμος ακύρωσε το έργο και όχι ο δήμαρχος. Πρέπει να περιμένουμε να δούμε πώς θα εξελιχθεί αυτό το φόρουμ, τι συμμετοχή θα έχει. Δεν πρέπει όλη αυτή η ιστορία να λειτουργήσει ως ένας αντιπερισπασμός» δήλωσαν χαρακτηριστικά.

{jcomments on}

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here