Οι πειρατές του διαδικτύου ξεσαλώνουν και οι Threat Management πλουτίζουν!

0
280

Οι πειρατές διεισδύουν μέσω κακόβουλων e-mail και μηνυμάτων μέσων κοινωνικής δικτύωσης στα συστήματα, εκμεταλλευόμενοι τις οικονομικές και συναισθηματικές αδυναμίες των στελεχών.

Συνήθως προσφέρουν οικονομικά και άλλα βραβεία ή κάνουν κολακευτικές προτάσεις γνωριμίας.

Ταυτόχρονα ξεπηδούν σαν μανιτάρια οι ξένων συμφερόντων εταιρείες που πουλάνε σοφιστικέ υπηρεσίες «προστασίας». 

Έχουν ονόματα που σημειολογικά τα συνδέεις με το συναίσθημα της προστασίας και της ασφάλειας όπως Obrela, Guardian κλπ.

Δυστυχώς στις εταιρείες αυτές δεν γίνεται απολύτως κανένας έλεγχος και κανείς δεν γνωρίζει ποιοι είναι οι πραγματικοί ιδιοκτήτες και με ποιες πολυεθνικές εταιρείες έχουν σχέση! 

Δεν είναι παράλογο λοιπόν να σκεφτεί κάποιος ότι αυτές οι εταιρείες και όσες συνδέονται είτε άμεσα είτε έμμεσα με αυτές επωφελούνται και κερδίζουν εκατομμύρια από τους υιούς που εξαπολύουν μαζικά οι διαδικτυακοί πειρατές στα συστήματα οργανισμών και εταιριών σε όλο τον κόσμο. 

Η δράση και το κέρδος όμως της εταιρείας «προστάτη» δεν σταματάει εκεί. Εκμεταλλεύονται την πρόσβαση που έχουν στο άδυτο των συστημάτων των εταιρειών για να κλέψουν πληροφορίες για πελάτες και για λογισμικά με στόχο να γνωρίζουν ποιες είναι οι κερκόπορτες τους, τα αδύναμα σημεία τους σε όλα τα επίπεδα.

Από τις πειρατείες, καθημερινά πλέον, πολύτιμα αρχεία καταστρέφονται, χρηματικά ποσά εξαφανίζονται, φήμες σπιλώνονται και εργαζόμενοι χάνουν την δουλειά τους από επιθέσεις που θύματά τους είναι ακόμη και εταιρείες κολοσσοί όπως η Yahoo και η Sony.

Το «φοβού τους Δαναούς και δώρα φέροντας» εμείς θα το αλλάζαμε σε αυτή την περίπτωση σε «φοβού τους «προστάτες» και υιούς φέροντας».

Εάν χρειαστεί λοιπόν να επιλέξετε κάποια εταιρεία καλύτερα να είναι εταιρεία της οποίας το ιδιοκτησιακό καθεστώς είναι γνωστό, είναι ελληνικό και έχει δείγματα γραφής που τεκμηριώνουν την εντιμότητα και το ήθος του!

{jcomments on}

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here