ΟΛΕΣ οι Πλατείες ήταν Γεμάτες-Οι μεγαλύτερες συγκεντρώσεις των τελευταίων δεκαετιών σε όλη την Ελλάδα!

0
113

Ιστορική πορεία στην Αθήνα για την 24ωρη απεργία. «Βούλιαξαν» δρόμοι και πλατείες. Πάνω από 100.000 το πλήθος στο Κέντρο!

Απροσπέλαστο το κέντρο της Αθήνας από το μεγάλο συλλαλητήριο στο πλαίσιο της πανελλαδικής απεργίας. Χιλιάδες κόσμου είχαν συγκεντρωθεί από τις 11:30 σε διάφορα σημεία του κέντρου της Αθήνας και συμμετέχουν στην 24ωρη πανελλαδική απεργία για την τραγωδία στα Τέμπη.

Τα συνδικάτα και οι φοιτητές διαμαρτύρονται για τις συνθήκες που οδήγησαν στο θάνατο 57 ανθρώπους, όταν επιβατικό τρένο προσέκρουσε μετωπικά σε μια εμπορική αμαξοστοιχία σκορπίζοντας τον θάνατο, την Τρίτη 28 Φεβρουαρίου.

Οι εκτιμήσεις της αστυνομίας δίνουν πάνω από 50.000 διαδηλωτές, με τους διοργανωτές να μιλούν για Διπλάσιο αριθμό που έχει κατέβει στο κέντρο της Αθήνας. Έχουν γίνει 14 προσαγωγές και δύο συλλήψεις.

Από Ομόνοια μέχρι το Σύνταγμα, η Σταδίου είναι πλημμυρισμένη, ενώ η Πανεπιστημίου από το ύψος του Rex και πάνω. Στο Σύνταγμα σιγά-σιγά γεμίζει με κόσμο που κατευθύνεται εκεί από τα σημεία των συγκεντρώσεων.

Συγκεκριμένα, η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ μετέτρεψε τη στάση εργασίας για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας σε απεργία, με κύρια αιτήματα να μπει τέρμα στην πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων και να αποδοθούν οι πραγματικές ευθύνες για το σιδηροδρομικό δυστύχημα. Οι κινητοποιήσεις πραγματοποιούνται παράλληλα σε πολλές μεγάλες πόλεις σε όλη τη χώρα.

Τα σημεία συγκέντρωσης στο κέντρο της Αθήνας:

Οι Φοιτητικοί Σύλλογοι της Αθήνας και η Συντονιστική Επιτροπή των Μαθητών συγκεντρώθηκαν στις 12:00 της Τετάρτης στα Προπύλαια.

Οι προ-συγκεντρώσεις για τη μεγάλη συγκέντρωση είναι στα εξής σημεία του κέντρου της Αθήνας:

Πλατεία Κάνιγγος: Ομοσπονδίες, Σωματεία και Επιτροπές Αγώνα στον ιδιωτικό τομέα, οικοδόμοι, τρόφιμα-ποτά, φάρμακο, χημική, ενέργεια, τύπος-χαρτί, ιματισμός-δέρμα, μέταλλο, επισιτισμός-τουρισμός, τηλεπικοινωνίες, ταχυμεταφορές, καλλιτέχνες, ΜΜΕ, δικηγόροι, γυμναστές.

Πλατεία Κοραή: Σωματεία στις αστικές συγκοινωνίες, στο σιδηρόδρομο, ναυτεργατικά σωματεία, Σωματεία του Εργατικού Κέντρου Πειραιά, Σωματεία Εργαζομένων σε Πανεπιστήμια και Ερευνητικά Κέντρα, μαζικοί φορείς του Πειραιά.

Ομόνοια: Ομοσπονδίες και Σωματεία Συνταξιούχων, Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας, Σύλλογοι και Ομάδες Γυναικών, μαζικοί φορείς δήμων της Αττικής, ΟΒΣΑ, Σωματεία και Ενώσεις Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Εμπόρων.

Πανεπιστημίου και Βουκουρεστίου: Σωματεία Εκπαιδευτικών, Σωματεία στις τράπεζες και στο εμπόριο, Σωματεία λογιστών και καθαριστριών, Σωματεία Υπουργείων, της Αποκεντρωμένης και Περιφερειακής διοίκησης, Σωματείο δήμων.

Νοσοκομεία Παίδων (Γουδή): Σωματεία υγειονομικών και της ειδικής αγωγής, μαζικοί φορείς των δήμων της Ανατολικής Αθήνας

Το παρών έδωσαν χιλιάδες κόσμου και στην πορεία στην Θεσσαλονίκη, κρατώντας πλακάτ, πανό αλλά και μαύρα μπαλόνια για το δυχτύχημα στα Τέμπη.

Χιλιάδες διαδηλωτές τίμησαν τη μνήμη των 57 νεκρών με πορεία προς τον Νέο Σιδηροδρομικό Σταθμό της Θεσσαλονίκης, αξιώνοντας να μην επαναληφθεί ανάλογη τραγωδία αλλά και να αποδοθούν ευθύνες σε όλους τους υπαίτιους.

Μεγάλη συγκέντρωση σε όγκο, πρωτοφανής για τα δεδομένα της πολης, με τη συμμετοχή μαθητών από τα σχολεία της Λάρισας, νέων παιδιών, αλλά και εργαζομένων, πραγματοποιείται στη κεντρική Πλατεία της Λάρισας, στο πλαίσιο της σημερινής απεργίας, η οποία έχει μετατραπεί σε διαμαρτυρία για την τραγωδία στα Τέμπη. Οι μαθητές της πόλης στέλνουν τα δικά τους μηνύματα.

Με συνθήματα όπως «Στέρεψαν τα δάκρυα και έγιναν οργή, η νέα γενιά δεν σας συγχωρεί», αλλά και «νέα νέα σου κλέβουν την ζωή, σου κήρυξαν τον πόλεμο, πολέμα τους και εσύ», μαθητές κρατούν πανό διεκδικώντας να μην υπάρξει συγκάλυψη ευθυνών για το πολύνεκρο τροχαίο.

«Κατεβαίνουμε στο δρόμο γιατί σ’ αυτό το τρένο ήταν μέσα συμφοιτητές μας, συμμαθητές μας, γονείς. Θα μπορούσε ο καθένας από εμάς να είναι στη θέση τους… Δεν θα αφήσουμε αυτό το έγκλημα να ξανασυμβεί…»…δήλωσε μεταξύ άλλων εκπρόσωπος των μαθητών.

Η Πάτρα ήταν δυναμικά παρούσα στην 24ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ, συνδικάτων και εργατικών κέντρων, με ολόκληρη την πόλη να έχει βγει στους δρόμους και να ζητά την απόδοση ευθυνών για την πολύνεκρη τραγωδία.

Μαζική συγκέντρωση και πορεία στα Χανιά

Από εργαζόμενους, υπαλλήλους, φοιτητές και μαθητές κατακλύστηκαν χθες οι δρόμοι των Χανίων.

Δυναμικό παρών του κόσμου και στη Λέσβο με τους κατοίκους κυριολεκτικά να μην χωρούν στην πλατεία Σαπφούς.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here