Οι προβλέψεις για την κατάρρευση της Ελληνικής οικονομίας, που έρχεται ολοταχώς!…του Νίκου Νικολόπουλου.

0
339

Τι είναι αυτό που πλέον βλέπουν οι πάντες δια γυμνού οφθαλμού να εξελίσσεται, εκτός φυσικά από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος συνεχίζει να «αλληθωρίζει» πολιτικά και να χαμογελάει ακατάπαυστα μπροστά στις…κωλο-πετσωμένες κάμερες; Τι άλλο, από τη δραματική επιδείνωση του επενδυτικού και οικονομικού κλίματος που προκαλούν οι εξελίξεις στο μέτωπο της πανδημίας.

Όπως επίσης ορατός έγινε ο κίνδυνος πρόκλησης ντόμινο με καταστροφικές παρενέργειες στις τράπεζες, στις επιχειρήσεις και στην πραγματική οικονομία.

Η Ελληνική οικονομία γνωρίζει μια σημαντική αβεβαιότητα, που θολώνει τη διατηρησιμότητα της όποιας δυναμικής το 2022.

https://www.facebook.com/100003159213021/videos/4147860545317724/

Η αρνητική εξέλιξη του 4ου κύματος της επιδημίας Covid-19 σε συνδυασμό με τις αρνητικές επιπτώσεις της ακρίβειας στην αγοραστική δύναμη των νοικοκυριών, ενεργοποιούν αντίρροπες δυνάμεις στην επέκταση της εγχώριας ζήτησης και μέσω αυτής στην οικονομική δραστηριότητα.

«Αυτοεκπληρούμενη προφητεία» γίνονται οι φόβοι και οι προβλέψεις για την κατάρρευση της οικονομίας, που δυστυχώς έρχεται ολοταχώς!

Τα πρώτα σημάδια είναι εδώ: Ήδη αποτυπώθηκαν οι πρώτες μεγάλες απώλειες πολλών δισεκατομμυρίων ευρώ στις «αγορές» μετά το νέο κύμα της πανδημίας που ρίχνει βαριά τη σκιά του πάνω από τη χώρα. Η «σφαγή» έγινε στο Χρηματιστήριο Αθηνών, όπου εξανεμίστηκε κεφαλαιοποίηση περίπου 3 δισ. ευρώ μέσα σε λίγες μέρες!

Με τον πιο εμφαντικό και δραματικό τρόπο επιβεβαιώθηκε η Standard and Poor’s, η οποία στις 22 Οκτωβρίου, δεν αναβάθμισε την Ελληνική οικονομία, την πιστοληπτική της ικανότητα και τις προοπτικές της οικονομίας.

Η Ελλάδα και η κυβέρνηση Μητσοτάκη ποντάρει να αυξηθούν οι ρυθμοί ανάπτυξης στα κεφάλαια από το Ταμείο Ανάκαμψης, που μαζί με το ΕΣΠΑ συντηρούν την οικονομία.

ΕΚΤΙΝΑΞΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΧΡΕΟΥΣ

Η κυβέρνηση των ΧΑΡΒΑΝΤΙΑΝΩΝ κατάφερε κάτι το μοναδικό…να εκτινάξουν το χρέος της χώρας 650 δις ευρώ, δηλαδή 3,5 φορές το Ελληνικό ΑΕΠ. Η Ελλάδα επί Μητσοτάκη παράγει πλούτο 182 δις και χρωστάει 650 δις.

Τι σημαίνει αυτή η σχέση; Ανομολόγητη χρεωκοπία! Ένα χρέος 650 δις. Ευρώ προφανώς είναι μη βιώσιμο και αδύνατο ποτέ να εξυπηρετηθεί, ακόμη και αν η Ελλάδα καταφέρει να πετύχει το θαύμα διψήφιου ετήσιου ρυθμού ανάπτυξης και βάλε, για τα επόμενα 50 χρόνια!

Δυστυχώς κάηκαν όλα τα αισιόδοξα σενάρια που σε πείσμα της λογικής, διακινούσαν οι κυβερνητικοί παπαγάλοι και οι λιμοκοντόροι του Μαξίμου…Και μαζί με τα σενάρια, καίγονται και τα μπατζάκια τους!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here