Οι Σκληρές δηλώσεις του Πρωθυπουργού για το BREXIT στις Βρυξέλλες!

0
140

Σκληρές δηλώσεις του Πρωθυπουργου για αναμενόμενη κρίση λόγω του δημοκρατικού ελλείμματος, την έλλειψη κοινωνικής αλληλεγγύης και συνοχής στην ΕΕ. «Ελπίζουμε η Ευρώπη να πάρει το μηνυμα του δημοψηφίσματος»…..κατέληξε.

Σκληρές κουβέντες αλλά αληθινές

Ο Πρωθυπουργός επισήμανε πως πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ποιος είναι ο λόγος που οι Βρετανοί ψήφισαν με αυτόν τον τρόπο, και ταυτόχρονα να αναρωτηθούμε αν γινόντουσαν δημοψηφίσματα με το ίδιο ερώτημα σε όλες τις χώρες, πόσες πιθανότητες θα είχαμε να βλέπαμε το ίδιο αποτέλεσμα και αλλού.

«Πρέπει, λοιπόν, να αναρωτηθούμε γιατί η ΕΕ δεν εμπνέει τους λαούς της», είπε και τόνισε την ανάγκη «να δημιουργήσουμε μια πιο «ελκυστική» ΕΕ».

«Η Ελλάδα με τον πιο οδυνηρό τρόπο επισήμανε, πέρυσι τέτοιο καιρό, τις δυσλειτουργίες και τα ελλείμματα της ΕΕ», υπογράμμισε ο Πρωθυπουργός, προσθέτοντας πως σήμερα επιβεβαιώνεται ότι υπάρχει «κοινωνικό και δημοκρατικό έλλειμμα» στην ΕΕ, και κάλεσε σε αλλαγή πορείας.

Ο κ. Τσίπρας έκανε για λόγο για «φορτισμένο κλίμα» στη χθεσινή συνεδρίαση, υπογραμμίζοντας πως «αργά ή γρήγορα» η Ευρώπη θα πρέπει να διαλέξει ανάμεσα δύο δρόμους: «Είτε θα συνεχίσουμε σαν να μη συμβαίνει τίποτα, είτε θα αποφασίσουμε τη δημιουργία μια καλύτερης Ευρώπης».

Σύμφωνα με τον Πρωθυπουργό, η Ευρώπη βρίσκεται «σε κατάσταση νευρικής και πολιτικής κρίσης».

Συνεχίζοντας, εξέφρασε την άποψη ότι «είναι υπαρξιακής σημασίας ανάγκης» να υπάρξει μια «νέα συμφωνία» στην Ευρώπη με κοινωνική διάσταση, που θα εμπνεύσει εκ νέου τους πολίτες.

«Εκτός από το δημοσιονομικό έλλειμμα, υπάρχει και το κοινωνικό, και η Ελλάδα είναι χαρακτηριστικό παράδειγμα» τόνισε ο Πρωθυπουργός.

«Πριν από την κρίση, η ανεργία στην Ελλάδα ήταν όσο είναι στη Γερμανία, στο 7%, αλλά τώρα έχει φτάσει στο 26% και στη Γερμανία είναι στο 4%», προσέθεσε, επισημαίνοντας πως μια Ευρώπη «με τόσο μεγάλες ανισότητες δεν μπορεί να έχει μέλλον».

Τέλος, προανήγγειλε την ανάληψη «πρωτοβουλιών από την Ελλάδα», σε περιφερειακό επίπεδο και εντός των κρατών-μελών, για τη «συγκρότηση συμμαχιών σε γεωγραφικό και πολιτικό επίπεδο».

Δείτε το σχετικό βίντεο:

{videobox}krIvVrYbvHU{/videobox}

{jcomments on}

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here