Οι σχέσεις των συστημάτων ΜΙΖΑΣ……Siemens-Καρτέλ-Εξοπλιστικά!….. Γιώργου Φλωρά

0
252

Ο λαός λεει συχνά «τι κάνει νιάου νιάου στα κεραμίδια» για να περιγράψει αυτό που είναι γνωστό σε όλους αλλά συνήθως μη αποδεικτέο. Το ίδιο συμβαίνει στην Ελλάδα για τα συστήματα μίζας και διαφθοράς τα οποία είναι συνδεδεμένα μεταξύ τους.

Το «υλικό» που τα συνδέει είναι «διάσημα» νομικά γραφεία και δικηγόροι παντός καιρού. Δικηγόροι που βρίσκονται σε στρατηγικές θέσεις και «καθαρίζουν» για λογαριασμό των φίλων.

Πριν λίγο καιρό το περιοδικό HOTDOC αποκάλυψε τις κοινές διαδρομές στις μίζες των εξοπλιστικών και στις μίζες της SIEMENS. Από την διαδρομή μου στην «γειτονιά» των καρτέλ, πέραν της δεκαετίας, διαπιστώνω ότι δικηγόροι που εκ της θέσεώς τους έπαιξαν ρόλο στην υπόθεση SIEMENS πρωταγωνιστούν και στον κόσμο των καρτέλ (και της σχετικής διαφθοράς). Πίσω από το δικηγορικό απόρρητο μπορούν και χειρίζονται τα νήματα με σημαντικά κέρδη για τους πελάτες τους.

Πιο συγκεκριμένα:

Στην χρυσή δεκαετία της υπόθεσης SIEMENS βασικό ρόλο έπαιξαν συγκεκριμένοι δικηγόροι είτε υπερασπιζόμενοι τα συμφέροντα τηλεπικοινωνιακών παρόχων είτε τις ποινικές υποθέσεις εμπλεκομένων στο σκάνδαλο.

Δικηγόροι που είναι γνωστοί για τις σχέσεις τους με την πολιτική εξουσία (βλ. Τσοχατζόπουλος), με συγγενικές σχέσεις με πολιτικούς (πρώην Πρωθυπουργούς), με συγγενικές σχέσεις με Εισαγγελείς.

Ο ένας από αυτούς τους δικηγόρους (ο «μαέστρος») είχε και έχει στενότατη σχέση με τους «διώκτες» των καρτέλ ενώ ταυτόχρονα είναι ο συνήγορος για τα καρτέλ ενώπιόν τους. Κατά «σύμπτωση» ο «μαέστρος» είναι συνεργάτης με άνθρωπο του στενού οικογενειακού περιβάλλοντος κορυφαίου στελέχους της Κυβέρνησης Σημίτη με άμεση εμπλοκή στα εξοπλιστικά.

Κατά «σύμπτωση» την δεκαετία του 2000 οι «διώκτες» των καρτέλ κοιμούνται τον ύπνο του Δικαίου και αφήνουν τα καρτέλ να σαρώνουν την ελληνική αγορά. Κατά «σύμπτωση» οι «διώκτες» των καρτέλ κλείνουν τα μάτια στην υπόθεση SIEMENS και δεν την κυνηγάνε όπως όφειλαν να πράξουν. Κατά «σύμπτωση» επικεφαλής στους «διώκτες» των καρτέλ είναι άνθρωπος του Τσοχατζόπουλου.

Κατά «σύμπτωση» ότι ποινικό ζήτημα προκύπτει κατά των «προστατών» των καρτέλ (αλλά και κατά πολλών φυσικών προσώπων που στήνουν καρτέλ) το χειρίζονται οι δικηγόροι που εμπλέκονται στην υπόθεση SIEMENS, που θυμίζουμε έχει κοινές ροές χρήματος με τα εξοπλιστικά.

Κατά «σύμπτωση» το «σύστημα» τοποθετεί στην παρέα έναν πρώην Δικαστικό που, κατά «σύμπτωση», έχει εμπλακεί στο παρά-δικαστικό πριν λίγα χρόνια και έχει βγει καθαρός. Και, φυσικά κατά «σύμπτωση», βλέπουμε δικαστικές αποφάσεις στις υποθέσεις των καρτέλ και των προστατών τους που σε κάνουν να τρελαθείς. Όλοι οι «φίλοι» καθαροί.

Δεν ξέρω αν ποτέ θα βρεθεί Εισαγγελική Αρχή για να ερευνήσει πραγματικά την βρώμικη αυτή υπόθεση.

Το βέβαιο είναι πάντως ότι στο άμεσο μέλλον, «Θεού» επιτρέποντος οι Έλληνες θα έχουν ευκαιρία να δούνε πολλές από τις πτυχές του σκανδάλου «καρτέλ και προστάτες» που τόσο έντεχνα κρύβουν κάτω από το χαλί τα δυνατά συμφέροντα.

{jcomments on}

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here