Οι Τούρκοι κάνουν αποβατικές ασκήσεις για να μας…«φοβίσουν»!

0
108

Δείτε το προκλητικό δημοσίευμα της Yeni Safak!…

Δεν ξέρουν τι να κάνουν οι Τούρκοι, για να τονώσουν το ηθικό τους στο εσωτερικό. Και έτσι στήνουν διαρκώς στρατιωτικές ασκήσεις, προκειμένου να αποδείξουν την δήθεν… υπεροχή τους!

Όπως ανακοίνωσε το Τουρκικό Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, προχώρησαν σε αποβατικές ασκήσεις στον κόλπο της Σμύρνης, με τη συμμετοχή πλοίων, αποβατικών, ελικοπτέρων και τεθωρακισμένων.

Η άσκηση είναι ξεκάθαρο ότι στήθηκε μόνο για επικοινωνιακούς λόγους, καθώς έγινε μεγάλο θέμα από την φιλοκυβερνητική εφημερίδα Yeni Safak, που ανακάλυψε μάλιστα ότι…προκαλούν φόβο στον εχθρό του Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις!

«Συνεχίζουν να προκαλούν φόβο στον εχθρό με τις ασκήσεις που διεξάγονται στις ακτές του Αιγαίου», ήταν το σχόλιο της τουρκικής εφημερίδας, με τα στελέχη των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων ακόμη να κρατάνε την κοιλιά τους από τα γέλια!

Υπενθυμίζεται, ότι στη Σμύρνη και στην τοποθεσία Narlidere (που σημαίνει το ποτάμι των ρόδων) είναι η έδρα της 4ης Στρατίας ή «Στρατιάς του Αιγαίου», στην οποία υπόκεινται όλες οι δυτικές ακτές της Τουρκίας. Αποτελείται από 130.000 στρατιωτικό προσωπικό.

Σημειωτέον, ότι απέναντι από τα Ελληνικά νησιά, στην είσοδο του κόλπου της Σμύρνης, υπάρχει ο μεγαλύτερος αποβατικός στόλος στον κόσμο. Η ναυτική βάση της Φώκαιας αποτελεί βάση του αποβατικού στόλου. Πλησίον της βάσης βρίσκονται οι περισσότερες μονάδες της Ταξιαρχίας των τουρκικών Πεζοναυτών.

Τέλος να τονιστεί, ότι κάθε χρόνο στην Τουρκία πραγματοποιείται η άσκηση EFES (το όνομα προέρχεται από την πόλη της Εφέσου στην Σμύρνη) το σενάριο της οποίας αφορά στην απόβαση και κατάληψη νησιών.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code