Οι Τούρκοι υπερψήφισαν το νομοσχέδιο για την επικύρωση του άθλιου μνημονίου με τη Λιβύη.

0
173

Η Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων της Μεγάλης Εθνοσυνέλευσης της Τουρκίας υπερψήφισε το νομοσχέδιο για την επικύρωση του Μνημονίου Συμφωνίας με τη Λιβύη, το οποίο αφορά την οριοθέτηση των ζωνών θαλάσσιας δικαιοδοσίας στη Μεσόγειο, γράφει το Έθνος.

Ερντογάν: Πρέπει να περιμένουμε τη Λιβύη να σταθεί στα πόδια της

Η Τουρκία θα πρέπει να περιμένει να σταθεροποιηθεί η πολιτική κατάσταση στη Λιβύη, είπε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μιλώντας σε Τούρκους δημοσιογράφους στο Λονδίνο, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα υποχωρήσει στο θέμα της συμφωνίας με τη Λιβύη στην Ανατολική Μεσόγειο.

Ο Ταγίπ Ερντογάν είπε ότι «η Τουρκία δεν είναι κράτος νομάδων, έχουμε μια παράδοση που μας έρχεται από τους Οθωμανούς. Τί είναι το θαλάσσιο δίκαιο, από πού βγαίνει το διεθνές δίκαιο. Όλα αυτά τα γνωρίζει αυτό το έθνος.

Το υπουργείο Εξωτερικών έχει πολύ καλή μνήμη σε όλα αυτά. Επομένως, εμείς δεν πρόκειται να υποχωρήσουμε. Ότι έγινε, έγινε σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο.

Το μόνο που μένει αυτή τη στιγμή είναι η νόμιμη κυβέρνηση της Λιβύης να πατήσει γερά στα πόδια της και, όταν σταθεροποιηθεί, θα γίνει κι αυτό το βήμα» δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος.

Πηγή ΕΘΝΟΣ

Υ.Γ. ΕΚΤΑΚΤΟ – Το συμβούλιο της επικρατείας της ψευδό-κυβέρνησης της Λιβύης εγκρίνει την συμφωνία με την Τουρκία!

Το ΣτΕ της Λιβύης που ελέγχεται πλήρως από την Ισλαμιστική ψευδό-κυβέρνηση της χώρας, ενέκρινε πριν από λίγο την επαίσχυντη συμφωνία με την Τουρκία που ακρωτηριάζει την εθνική μας ακεραιότητα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code