Οι 20 δημοφιλέστεροι Δήμαρχοι.

0
325

Αναφερόμενοι στην επιστολή του Γραφείου Τύπου του Δήμου Κηφισιάς ημερομηνίας 04/11/2013 σε σχέση με τους πιο δημοφιλείς Δημάρχους της χώρας μας που δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «Κηφισιά» στις 08/11/2013 και συγκεκριμένα ότι:

…….Η ΚΕΔΕ από την πρώτη στιγμή αμφισβήτησε την εγκυρότητα της δημοσκόπησης της Κάπα – Research με τους 20 πιο δημοφιλείς δημάρχους, που δημοσιεύθηκε στις 15 Σεπτεμβρίου 2013 στην εφημερίδα «ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ». γιατί δεν τηρήθηκαν οι προβλεπόμενοι κανόνες δεοντολογίας και ζήτησε να γίνει έρευνα από την Ελεγκτική Δημοσκοπήσεων».

Η Τριμελής Επιτροπή Ελέγχου που συστήθηκε, αποτελούμενη από τους Ηλία Νικολακόπουλο, Λένα Λαμπροπούλου και Θεόδωρο Χατζηπαντελή, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι:

«η έρευνα της Κάπα – Research δεν πληροί τις προϋποθέσεις μιας αντιπροσωπευτικής έρευνας, ιδιαίτερα όσον αφορά τους δήμους με πληθυσμό άνω των 50.000 κατοίκων και ειδικότερα τη δημοφιλία των αντίστοιχων δημάρχων.

Το περιορισμένο μέγεθος δείγματος ανά Δήμο, κάτω από 300 ερωτώμενοι για τους 32 από τους 50 δήμους, δεν επιτρέπει την ασφαλή εξαγωγή συμπερασμάτων και μάλιστα την παρουσίαση συγκριτικού πίνακα δημοφιλίας. Επιπλέον το ανά Δήμο μέγεθος του δείγματος εμφανίζει σημαντικές δυσαναλογίες για δήμους με παραπλήσιο πληθυσμό»…….

θα θέλαμε να σχολιάσουμε τα ακόλουθα:

– Αντί να βλέπουμε το δάσος των προβλημάτων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης εστιάζουμε την προσοχή μας στο δέντρο της δημοφιλίας των Δημάρχών γενικά και του Δημάρχου κ. Χιωτάκη ειδικά! 

– Κατά πόσο οι δημοσκοπήσεις διαμορφώνουν ή αποτυπώνουν τη κοινή γνώμη είναι συνάρτηση του «τρόπου» διατύπωσης των ερωτήσεων και το μέγεθος του δείγματος. 

– Εξ όσον γνωρίζουμε οι περισσότερες δημοσκοπήσεις δημοφιλίας των κομμάτων που διεξάγονται σχεδόν κάθε μήνα έχουν συνήθως μέγεθος δείγματος περίπου 1000 – 1200 ερωτώμενους σε ολόκληρη την επικράτεια.

Στις περιπτώσεις αυτές το μέγεθος δείγματος ανά κόμμα είναι περίπου 30 ερωτώμενοι! Δέκα φορές μικρότερο από το δείγμα της εν λόγω δημοσκόπησης.

Αντί να παρατηρήσουμε ότι η δημοσκόπηση της Κάπα – Research καταγράφει ολική ανατροπή του πολιτικού κλίματος και των προτιμήσεων των Δημοτών που επιτρέπει την ασφαλή εξαγωγή συμπερασμάτων, ασχολούμεθα κατά πόσον το δείγμα των 300 ερωτώμενων είναι αντιπροσωπευτικό ή όχι!!

ΤΕΛΟΣ σχετικά με το συμπέρασμα που εξήγαγε η έρευνα αυτή ότι δηλαδή ο δήμαρχος Κηφισιάς, κ. Νίκος Χιωτάκης δεν βρίσκεται ανάμεσα στους 20 δημοφιλέστερους δημάρχους της Ελλάδας, ας αναρωτηθεί ο κάθε Δημότης της Κηφισιάς κατά πόσον είναι ικανοποιημένος από το Δήμαρχό του και αν θα ήθελε να τον ξαναδεί στη θέση αυτή.

{jcomments on}

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here